Pál-Ildikó-683x1024

A zenész, aki selyemre festi a szépséget

Pál-Ildikó-683x1024

A zenész, aki selyemre festi a szépséget

Pál Ildikó selyemfestményeiből nyílik kiállítás a Szociális Gondozó Központban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pál Ildikó hivatása a zene. Miközben a MÁV Szimfonikus Zenekar egyik harsonása, Biatorbágyon tanít zenét, ugyanakkor minden más művészeti ág is közel áll hozzá. Ahogy fogalmaz: „mindent szeretek, ami szépséget, kedvességet, örömet visz az emberek életébe”.

A selyemfestészet iránti vágyat Bozó Edit Liza selyemfestő képei keltették fel Ildikóban lassan húsz évvel ezelőtt, de tíz év kellett hozzá, hogy ez a vágya beteljesedjen: egy kolléganője meghívására Vászolyban töltött egy hetet. Itt a séták, beszélgetések és a meditáció mellett kipróbálhatta a selyemfestést is.

A képek után jöttek a sálak és kendők, majd festett selyemből varrt blúzokat, asztalterítőket, díszpárnákat és párnahuzatokat.

Pál Ildikó tagja a KÉK-nek, ez az első egyéni kiállítása. A megnyitó január 5-én, 15 órakor lesz az Időseket Ellátó Központban (Topoly u. 2.)  A kiállítást  Szűcs Gábor alpolgármester nyitja meg, köszöntőt mond Szilaj Krisztina tagintézmény-vezető.

Pál Ildikóval Somfai István, a Poly-Art Alapítvány elnöke beszélget majd. A megnyitón közreműködik Székely Edit fuvolaművész, Pál Anikó zongoraművész, valamint Kissné Matkó Gabriella és Cserni András.

A kiállítás január 30-ig tekinthető meg szerdánként 17-19 óra között, ettől eltérő időpontban pedig telefonos egyeztetést követően (06(20)333-6031.

 

 

Fotó: MÁV Szomfónikus Zenekar

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email