Bogi2_jpg_viragmarton

Van egy csoport a közösségi oldalon, ahol mindenki bogaras

Bogi2_jpg_viragmarton

Van egy csoport a közösségi oldalon, ahol mindenki bogaras

Mániájuk egy kultautó, amely kukoricapálinkával is eldöcög és mindig trendi lesz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Manapság már igazán csodabogárnak számít, aki 110-zel poroszkál az autópályán, de ez a bogarasok közösségét nem zavarja, hiszen köreikben közmegegyezés: autó az, ami kicsi és bogárhátú, egyébként pedig öreg autó nem vén autó – legfeljebb oldtimer.

Hogyan lehet csoportképző alap, hogy ugyanolyan autóra gerjedünk? Nagyon egyszerű: egy bogár is nagyon jó, de a sok bogár még jobb. Így aztán a vw csoport tagjai keresik egymás társaságát. Már csak azért is, mert bogaruk nem éppen mai darab, így előbb-utóbb mindenki megtanul szerelni, de azért az alkatrész és a szerelő nagy kincs – és megosztandó.

Városunkban addig keresgélték egymás társaságát a bogármániások, míg megalakították a Facebookon az Érd és környéke vw Bogarasok csoportját, amely immár 116 tagot számlál. A klub egyik aktivistája Stekler Csaba az Érd FM Bundáskenyér című műsorában arról mesélt, milyen is a vw retró életérzés. Vagyis egy olyan kisautó gazdájának lenni, amelynek ára ma már vetekedik egy komolyabb új autóéval.

„A bogár popkulturális szimbólum – a hippi korszak egyik csodálatos jelképe volt. A legenda szerint Adolf Hitler kérte fel Ferdinánd Porschét arra, hogy egy nagy tömegek számára elérhető autót szerkesszen. Nem is tudom, van-e még olyan dolog, ami 100 éve ilyen sikernek örvend.”

Aki kíváncsi, mi a siker titka, hallgassa meg a Bundáskenyér riportját.

Fotó illusztráció Pixabay, Virág Márton

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email