oroszjoskabacsi_221017

Nem várt ajándék Jóska bácsinak: pénzesővel vészeli át a telet

oroszjoskabacsi_221017

Nem várt ajándék Jóska bácsinak: pénzesővel vészeli át a telet

Orosz Jóska bácsi autója pár napja felgyulladt a városközpontban, barátai nem hagyták magára.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint azt az ÉrdMost itt és itt megírta, a 85 éves Jóska bácsival nagy baj történt: amíg a polgármesteri hivatalban az ügyeit intézte, az utcán parkolt az öreg autója. A magányosan élő, idős ember hűséges társa, a matuzsálemi korú Fiat volt a köldökzsinór, ami  összekötötte a világgal. Most ezt is elveszítette. Ugyanis amint Jóska bácsi  hazaindult, a kocsija motorterében váratlanul felcsaptak a lángok.

„Az ebédszünetben szólt az irodistánk, hogy kint ég egy autó. Először azt hittem, viccel, de mikor kinéztünk, megláttuk a füstöt. Lekaptuk a poroltót és szaladtunk az utcára − idézte fel a történteket Vajda Erik közterület-felügyelő, aki kollégájával, Körmöczi Józseffel látott hozzá az oltáshoz.

A hivatalból kisiető biztonsági őr a járókelőkkel kisegítette Jóska bácsit az autóból, majd a felügyelőkkel megfékezték a lángokat.

Bár gyorsan jött a segítség, sajnos az autót megjavítani már nem lehet. Jóska bácsi barátja, Bölöny József a Facebookon indított gyűjtést a gyalog már nehezen mozgó, egyedülálló férfi számára. Aki azt se tudja, az alig 90 ezer forintos nyugdíjából hogyan húzza ki a telet. A szomszéd az eddig összegyűlt – kevés híján – 160 ezer forintot a napokban adja oda Jóska bácsinak.

A kiégett Fiatot a tervek szerint a bontóban leadják. A tervek szerint a barátok segítenek majd egy másik kocsit szerezni Jóska bácsinak. Abban reménykednek, az is ugyanolyan hűséggel szolgálja majd az idős férfit, mint az elődje.

Fotó: Ádám Katalin, Gárdos Attila

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email