U23 csapat

Taroltak az érdi birkózók – fotók

U23 csapat

Taroltak az érdi birkózók – fotók

Sűrű volt a hétvége az Érdi Spartacus háza táján, a birkózók három versenyen is részt vettek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A legnagyobbak szombaton az U23 Országos Bajnokságon küzdöttek a bajnoki címekért és a Végh-testvérek ezúttal is mindenkit maguk mögé utasítottak súlycsoportjukban. Míg Richárd szabadfogásban a 97  kilós, addig Artúr kötöttfogásban a 130 kilós súlycsoportban bizonyult a legjobbnak.

Buzás Patrik szintén szabadfogásban 79 kg-ban csak a döntőben talált legyőzőre, így a dobogó második fokára állhatott fel. Míg Berta Mike kötöttfogás 72 kg-ban, Baljer Roxána pedig a nők között 65 kg-ban lett ötödik helyezett.

Közben a serdülő korosztály számára is elindult a versenyszezon Hajdúszoboszlón. Az idei kötöttfogású diákolimpiai döntő keretében, az azonos súlycsoportba tartozó érdieknek többször is farkasszemet kellett nézniük egymással a szőnyegen, csapattársukat ütve el ezzel a továbbjutás lehetőségétől.

Végül Jakab Dániel 75 kg-ban, Szenicza Nimród 52 kg-ban lett harmadik. Az utóbbi kategóriában Narancsik Bence ötödik helyen fejezte be a versenyt. Vasárnap végül a legkisebbeken volt a sor, az ESMTK otthonában szervezett Gyermek Gálán próbálhatták ki magukat. Lelkes kis birkózóink összesen 2 ezüst- és 7 bronzéremmel térhettek haza a versenyről.

Eredmények:

Pagonyi Gergely II. hely
Posztobányi Dominik II. hely
Kovács Tamara III. hely
Vajna Nóra III. hely
Nagy Nimród III. hely
Szilágyi Kornél III. hely
Szilágyi Dávid III. hely
Sugó Kristóf III. hely
Ujlaky Dániel III. hely

fotó: Érdi Spartacus

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email