dajakaugusztus20

Ketten kaptak Érdi Közszolgálati Díjat

dajakaugusztus20

Ketten kaptak Érdi Közszolgálati Díjat

Érdi Közszolgálati Díj adományozható azoknak a személyeknek és közösségeknek, akik a város közéletében köztisztviselői, vagy közalkalmazotti szolgálatában hosszú időn át kiemelkedő munkát végeztek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érden nagyon sok szép megemlékezést tartanak. Ünnepeinkről, évfordulóinkról, a fontosabb történelmi, kulturális eseményekről igyekszünk méltó módon gondoskodni. Nehéz az összehasonlítás, de városi díjaink átadása a legszebbek közé tartozik. Minden évben ugyanis azokat a személyeket és közösségeket díjazzuk, akik és amelyek jobbá, teljesebbé, biztonságosabbá és szerethetőbbé teszik Érdet. Kiemelkedően hasznos, városunk belső összetartását megszilárdító, Érdet az ország-világ színe előtt büszkén megmutató egyéniségeket és életműveket ismerünk el. Városunk legrangosabb elismeréseinek idei nyertesei mind olyanok, akikre felnézhetünk, és akik a maguk területén maradandót alkottak.

Az idei évben a közszolgálati díjat Kartikné Szilágyi Enikő, a Polgármesteri Hivatal csoportvezetője és Szarka Gábor, az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény műszaki ágazatvezetője kapta.

Kartikné Szilágyi Enikő a hivatal legnagyobb létszámú és iratforgalmú csoportjának a vezetője. A ranglétrát végigjárva, 2008 óta fáradhatatlanul vezeti, irányítja az Adócsoportot.
Az Érdi Polgármesteri Hivatalban 1996 novemberében, ügyintézőként kezdett dolgozni. Munkája során a várost és annak ügyes-bajos dolgait alaposan megismerte. A munka és a család mellett a szakmai fejlődésre is szakított időt, a Budapesti Corvinus Egyetem igazgatás-szervezési szakán szerezett diplomát. Alapító tagja a Megyei Jogú Városok Adókollégiumának.
Munkáját lelkiismeretesen, körültekintően végzi. A jogszabályi változásokat folyamatosan nyomon követi. Kollégáinak nem pusztán a főnöke, aki a precíz, hatékony munkát példaként mutatja és elvárja, hanem a magánéleti problémák megértő, segítő bizalmasa is. A hivatal munkatársai mindig számíthatnak az ő emberi és szakmai támogatására.

Az Érdi Közszolgálati Díj másik kitüntetettje Szarka Gábor, az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény műszaki ágazatvezetője.
Szarka Gábor 17 éve, 2005-ben csatlakozott az intézmény akkori elődjéhez, miután közlekedésépítői, valamint útépítő technikusi végzettséget szerzett. Közvetlenül iskolai tanulmányai után, gyakornokként kezdett dolgozni, majd később úgy döntött, itt marad. Az évek során ő is végigjárta a ranglétrát: dolgozott munkavezető, nehézgépkezelő, részlegvezető beosztásokban. Vezetői megbízást először 2016-ban kapott, majd 2021-től az ÉKFI műszaki ágazatvezetője lett.
Műszaki ismereteit folyamatosan fejlesztette és bővítette. Érd szinte minden részletét és fizikai adottságát megismerte, az utcákat, tereket, hidat és alagutat, a régit és az újat is. Jelen volt az elmúlt időszak valamennyi jelentősebb felújításánál, építésénél.
Munkatársai szinte kivétel nélkül szeretik és elismerik, beosztottjai felnéznek rá, vezetői felkészült, hozzáértő és tisztességes embernek tartják. Olyan embernek, aki valóban Érd városának él és dolgozik, reggel és este, télen és nyáron, hétvégén és ünnepnap. Az az ember ő, akire Érd mindig is számíthatott, és minden bizonnyal számíthat a jövőben is.

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email