kézis

Az Érdi Sport Díjat idén Schóber János kapta

kézis

Az Érdi Sport Díjat idén Schóber János kapta

Érdi Sport Díj adományozható a város érdekében kifejtett kiemelkedő sportmunkáért, vagy nemzetközi sport teljesítményért azoknak a személyeknek, vagy csapatoknak, akik a mérhető teljesítmény mellett magatartásukkal is példaként állíthatók a város közössége elé.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szent István-napján adták át Érden a városi kitüntetéseket a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében. Az Érdi Sport Díjat idén Schóber János nyugalmazott testnevelő tanár és aktív kézilabdaedző kapja.

Schóber János nyugdíjazásáig az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola és Sportiskola testnevelőjeként dolgozott városunkban. Az Érdi Sport Kft.-nél a tanítás mellett először amatőr csapattal kezdett el foglalkozni. Hamar tanújelét adta a benne rejlő tehetségnek, és a 2019-ben induló kézilabdás sportosztály tanítása mellett edzői szerepkört is vállalt.

Különös hangsúlyt fektet arra, hogy a rábízott korosztály minél több játékos gyakorlattal ismerkedjen meg, amelyek a fizikai, technikai képzés mellett segíti a kognitív képességeik fejlesztését is. Legalább ilyen hangsúlyt fektet személyiségük fejlesztésére. Fontos számára, hogy tanítványai motiváltak, szorgalmasak és fegyelmezettek legyenek. Nemcsak a gyerekekkel, hanem tanítványainak szüleivel is jó kapcsolatot ápol, élvezi szeretetüket, és az edzőkollégák elismerését is kivívta szakmai tevékenységével.

Számos diákolimpián vezette sikerre iskolai csapatait, valamint példaértékű munkát végez a klubnál. A különleges módszertani elemek alkalmazásának köszönhetően sportolóinak technikai tudása magasan meghaladja a korosztályukra jellemző szintet. A gyermekbajnokságban nincs jegyzett tabella, de eredményeik így is magukért beszélnek.

Schóber János nagy odaadással, szeretettel tanítja, edzi tanítványait. Munkája jó alapot ad arra, hogy sok kisdiák egyszer megbecsült tagja lehessen a felnőtt NBI-es kézilabdacsapatnak.

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email