veres-zoltan

Budaörsre várják vasárnap a repülés szerelmeseit

veres-zoltan

Budaörsre várják vasárnap a repülés szerelmeseit

Régi és új repülőgépek, légi- és földi bemutatók, kiállítások és gyermekprogramok várják a repülés szerelmeseit augusztus 21-én.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Izgalmas légibemutatókkal, földi látványosságokkal és gyermekprogramokkal vár mindenkit  az immár negyedik alkalommal megrendezett Budaörsi Airshow.

Augusztus 21-én vasárnap 9:00-19:00 között a Budaörsi Repülőtér ad otthont az egész napos, ingyenes családi rendezvénynek. A különleges, régi és új, civil és harci légijárművek bemutatója a szülőknek ugyanúgy feledhetetlen élményt nyújt, mint a gyerekeknek.

Az Érd FM 101.3  Bundáskenyér című reggeli műsorában Veres Zoltán magyar műrepülő Európa-bajnok, többszörös Guinness-rekorderrel beszélgettünk. Veres Zoltán elmesélte: 18 évesen kezdte repülő-pályafutását, négy év múlva repülőmérnöki  diplomát szerzett a Nyíregyházi Főiskolán. Több mint 120 repülőgéptípust vezetett a vitorlázógéptől a Boeing utasszállítóig. Dolgozott pilótaoktatóként, mezőgazdasági pilótaként, légi­taxizott Észak-Amerikában, ahol megszerezte a hidroplánra szóló jogosítványt, valamint az amerikai FAA szerinti legmagasabb szintű utasszállítórepülőgép-vezetői jogosítványt.

A rendhagyó produkciók szerelmesei megtekinthetik a cseh Flying Bulls Aerobatics Team lenyűgöző bemutatóját, a szlovákiai Retro Sky Team műsorában pedig második világháborús repülőgépek jelennek meg, számtalan show elemet felvonultatva.

Emellett folyamatosan zajlanak a helikopteres, műrepülő- és ejtőernyős bemutatók, illetve oldtimer és harci repülők kiállítására is sor kerül. Különlegességként idén a Beech Expeditor is felbukkan Budaörs egén, az utasszállítók rajongóit pedig ismét elvarázsolja majd a repülőtér felett alacsonyan áthúzó Boeing 737-800 lenyűgöző látványa.

A kicsiket gyermeksziget várja, valamint a vetélkedőkben értékes nyereményekért versenghetnek. A remélhetőleg felhőtlen szórakozás jegyében lehetőség lesz helikopteres sétarepülésre, de a haditechnikai kiállítást is megtekinthetik az érdeklődők. A földi járművek szerelmeseit katonai gépjárművek, off-road terepjárók, veterán autók várják az eseményen.

Az eseményre a belépés ingyenes!

További részletek, és különjárat buszmenetrend: http://www.budaorsirepuloter.hu/airshow/

Fotó: www.vereszoltan.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email