csomopontcsozikaradszki_0725.jpg

Épülő körforgalmak

csomopontcsozikaradszki_0725.jpg

Épülő körforgalmak

Két csomópontépítési projektet mutatott be a NIF, illetve Aradszki András országgyűlési képviselő és Csőzik László polgármester hétfőn, a Polgárok Házában. A rendezvényen részt vettek a térség polgármesterei is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Törökbálinti út, Szövő utcától a Felsővölgyi utcáig tartó útszakasz rekonstrukciója, illetve a körfogalom kialakítása közel ötszázmillió forintba kerül, és VEKOP-forrásból valósul meg. A munkaterületet március 17-én adták át, a projekt befejezése jövő április végén várható. A beruházás keretében 362 méternyi út épül meg. Jelenleg a kivitelező a körpálya egyik felének kialakítását végzi, töltést építenek, illetve kiváltják a közműveket. (A forgalom az elkészült terelőúton halad.) A Törökbálinti úton szegélyt és járdát is kialakítanak – olvasható a NIF projektbemutató anyagában.

A körforgalom megépítése mellett fontos hangsúlyozni a járdaépítési munkálatokat, ugyanis a Törökbálinti úton mostanáig nem voltak folyamatos, egységes járdafelületek. Most kiépül a gyalogjáró, és a körforgalomnál a gyalogos átvezetés. Ráadásul a körforgalomban és az itt létesített kiemelt gyalogátkelőhelyeken is biztosítják a közvilágítást.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy az épülő részeken füvesítenek, fákat és cserjéket is ültetnek.

A Zámori út – Fehérvári út csomópontjában is körforgalmat alakítanak ki, és a Zámori utat a Fehérvári és Vadlúd utcák közötti szakaszon fel is újítják. A munkálatok közel nyolcszázmillió forintba kerülnek, és VEKOP-forrásból valósítják meg. A munka június 7-én kezdődött és jövő júliusban végződik majd. Összesen 607 métert építenek meg a projekt keretében. A forgalomelterelési tervek az első három ütemre már elkészültek, megkezdték a kivitelezést is. Jelenleg a szelvényezés szerinti bal oldalon (Sóskút irányában) dolgoznak a szakemberek. Az augusztus 4-ig tartó időszakban szereplő munkák között szerepel a vízvezeték-kiváltás, csapadékvíz-elvezetés, átereszek cseréje, szegélyépítés, padkaépítés, telefonhálózat-kiváltás, járdabontás, hogy csak pár munkafolyamatot említsünk.

A beruházás előnye, hogy megújul a nagyon rossz műszaki állapotú Zámori út, ahol járdát is kiépítenek. A körforgalom pedig dinamikusabb áthaladást biztosít majd, mint a jelzőlámpák.

A projekt során több mint 300 fát ültetnek, és 2600 cserjét is telepítenek majd – nem csak a kivitelezéssel érintett területen.

További két terület is megújul majd a VEKOP keretében: egyik a Zámori úton a Vadlúd utcai csomópont (itt egy kormányzati döntésre várnak, hogy megkezdjék a munkálatokat). A másik a Törökbálinti út felújítása az Iparos és a Folyondár utca között. A projekt keretében jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki a Szövő – Folyondár utcai kereszteződésben.

A projektbemutató rendezvényen beszédet mondott Aradszki András országgyűlési képviselő és Csőzik László polgármester, ismertetve a beruházás részleteit:




További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email