22_03_29_erdmost_nincskep

Visszahívják a népszerű szopogatótablettát

22_03_29_erdmost_nincskep

Visszahívják a népszerű szopogatótablettát

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) elfüggesztette a Strepfen cukormentes 8.75 mg 24x szopogató tabletta (OGYI-T-08900/12) MH521 gyártási számú tételének forgalmazását és egyben elrendelte annak gyógyszertárakból történő visszagyűjtését.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A döntést azután hozták meg, hogy az említett gyártási tétellel kapcsolatban bejelentés érkezett az OGYÉI-be, mely szerinta tabletta külalakja és íze nem felel meg a betegtájékoztatóban leírtaknak.

A belső kivizsgálás során megállapították, hogy a visszahívott gyártási tétel dobozaiba olyan betegtájékoztató került, melyen még nem az új, modosított ízű és küllemű tabletták leírása szerepelt.Az eltérés ugyan nem jelent egészségügyi kockázatot és a gyógyszer minőségére sincs hatással, a betegek számára a változás megtévesztő lehet.

Az előírások szerint ilyenkor a termék csomagolásán jól láthatóan, el nem távolítható módon, öntapadós címkén és/vagy annak dobozában elhelyezett figyelmeztető szövegű cédulán kell jelezni az elérést.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email