vihar1

Jégeső, villámárvíz, szélvihar csap le ránk

vihar1

Jégeső, villámárvíz, szélvihar csap le ránk

Ma déltől kettészakad az ország: a zivatarok felhőszakadással, jégesővel csapnak le ránk. Pest megyében is figyelmeztetnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hétfőn a több-kevesebb napsütés mellett fátyolfelhőkre és sokfelé erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szórványosan várható zápor, zivatar, legkisebb valószínűséggel a déli megyékben. Az északkeleti szelet helyenként élénk, zivatarok idején átmenetileg erős széllökések kísérhetik. A hőmérséklet délután 19 és 24 fok között valószínű.

Zivatarok miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém és Zala megyékre.

Este a gomolyfelhők összeesnek, csökken a mennyiségük, de főként az éjszaka első felében helyenként még lesznek erősen felhős területek, ahol záporok, zivatarok is előfordulnak. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul.

Kedden erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, emellett fátyolfelhők is lesznek az égen. Szórványosan kialakulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, de zivatarok térségében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.

Szerdán erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, emellett fátyolfelhők is lesznek az égen. Több helyen számíthatunk záporesőre, zivatarra. A délies szél jobbára mérsékelt marad, de a zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 5 és 12, délután 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email