erd_kezi_220322_2

Női kézi: le kell győzni a Vasast!

erd_kezi_220322_2

Női kézi: le kell győzni a Vasast!

A bennmaradás és a szezon hajrája szempontjából is kulcsfontosságú alsóházi rangadót vív április 14-én, csütörtökön, 18 órától az ÉRD Arénában a Vasas SC-vel a K&H női kézilabda liga 22. fordulójában az ÉRD.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Horváth Roland lányai 22 bajnoki után négy győzelemmel és tizennyolc vereséggel, nyolc pontot gyűjtve állnak a tabella tizenkettedik, még bentmaradást érő helyén, de csak egy pont az előnyük a mögöttük álló Hungast-Szombathelyi KKA-hoz és kettő az aktuális ellenfélhez, a sereghajtó Vasas SC-hez képest.

Noha az április 14-i mérkőzés győztese rendkívül értékes pontokat szerez, a hátralévő három fordulóban Kopecz Barbaráék még a Budaörsöt és a Kisvárdát fogadják, illetve Szombathelyre látogatnak, s mindhárom mérkőzésen van keresnivalója az ÉRD-nek, pláne azok után, hogy legutóbb a Siófok otthonában is ígéretes játékkal szenvedtek háromgólos vereséget.

Ezzel szemben a Vasas a bajnokságban csupán hazai környezetben az Alba Fehérvárt, a Dunaújvárost és a Budaörsöt tudta legyőzni, idegenben pedig még pontot sem szerzett az idényben. Ráadásul Penszki Gergelyék azért sincsenek könnyű helyzetben, mert a bajnokság hajrájában náluk jóval erősebb ellenfelekkel csapnak össze, hiszen az ÉRD után az MTK-val, a Debrecennel és a Siófokkal Angyalföldön, a Dunaújvárossal idegenben találkoznak a fővárosi piros-kékek.

Az ÉRD a bajnoki két pont megszerzésével egyrészt önbizalmat szerezne a hátralévő három bajnokira, másrészt a többhetes szünet miatt fújhat is egy kicsit, hogy a lehető legkoncentráltabban várja az idény végjátékát.

A két csapat egyébként a 9. fordulóban találkozott egymással, amikor Horváth Rolandék a szezon első idegenbeli győzelmét elérve nyertek 29–27-re. Azt megelőzően csak a 2017/18-as szezonban találkoztak a felek, amikor az ÉRD idegenben 16, hazai környezetben 13 góllal nyert.

A Vasasnál mindenképpen érdemes lesz külön figyelmet fordítani a házi góllövőlistát 111 találattal vezető Kajdon Blankára, illetve a kerek 100 gólnál járó Szilovics Fannira, akik mögött már nagyobb űr tátong, hiszen Marija Agbaba 72, Imrei Réka 50, Oláh Kyra 38, Faragó Luca 37, Speth Evelin pedig 34 gólt szerzett idén.

Ezzel szemben az ÉRD-nél is már két „százados van”, hiszen Kopecz Barbara 103, Szabó Kitti 102 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, Alexandra Vukajlovics pedig csak hat gólra van a bűvös határtól (94), mögötte Paróczy Sára 75, Fekete Bozsana 39, Bódi Bernadett és Mód Noémi pedig egyaránt 33 találatot jegyzett.

Az április 14-én, 18 órakor kezdődő ÉRD–Vasas SC mérkőzést Felhő Ferenc és Öcsi Tamás vezeti.

K&H női kézilabda liga, 22. forduló
04.14., 18.00: ÉRD–Vasas SC

További cikkeink

További cikkeink

Sok olvasónk felháborodott, amikor a „harci kutya” kifejezést használtuk, ezért szakértőket kérdeztünk, vajon jogos-e

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email