Elindultak az ukrán gyerekek a repülőtérre

Tizennyolc ukrán gyermek egy felnőtt kísérővel érkezett még csütörtökön Érdre, őket a Szociális Gondozó Központban szállásolták el. Rövid időt töltöttek itt, szombaton indultak a repülőtérre, onnan Mexikóba. Szűcs Gábor és Tetlák Örs alpolgármesterek egészen Ferihegyig elkísérték őket.

Csütörtökön este érkezett meg az a tizennyolc ukrán árva gyermek Érdre, akiknek a város egy nagyon fontos állomást jelentett hosszú utazásuk során. Gecse Simon Orsolya a Szociális Gondozó Központ szakmai vezetője elmondta, hogy csak rövid időt töltöttek itt, hiszen ma már indulniuk kellett tovább, az úti cél pedig Mexikó.

Ukrajna közepéről érkeztek, a tengerentúli országban pedig felnőtt kísérőjük testvére fogadja be őket, ennek köszönhetően teljesen biztonságos körülmények közé kerülnek. Az Érdi Szociális Gondozó Központban teljes ellátásban volt részük, utazásukhoz egy kisebb csomaggal is hozzájárult a város – tette hozzá a szakember.

Gecse-Simon Orosolya hangsúlyozta, hogy a gyermekek mindig a háború néma áldozatai, így Érd és annak vezetése kifejezetten szívén viseli az ő sorsukat. A Szociális Gondozó Központban nagyon jó körülmények vannak, mindig megoldják azoknak a problémáit, akik segítségre szorulnak. Ezekről a helyi lehetőségekről már sokan tudnak, ennek köszönhetően kerültek ide az árva gyerekek is.

Szombaton nem sokkal 12 óra előtt indultak a gyerekek a repülőtérre, a város két alpolgármestere is elkísérte őket a magyarországi szakaszon, hogy biztonságban elérjék a Mexikóba tartó járatot.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email