211212vmg_ute5

Kosár: otthon botlott a VMG

211212vmg_ute5

Kosár: otthon botlott a VMG

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hazai pályán szenvedett 74–59-es vereséget a Józsefvárosi KC-től a Gia Form-VMG DSE a férfi kosárlabda NB II Közép A-csoportjának 22. fordulójában, miután a házigazda érdiek számos kulcsjátékost nélkülöztek.

Felházi Barna és Riskó Dávid mellett ezúttal Szántó Andrásra sem számíthatott a kilencedik helyen álló házigazda Gia Form-VMG DSE a tabella tizenharmadik helyén álló Józsefvárosi KC ellen.

A hét játékossal kiálló érdiek nem kezdték jól a találkozót, hiszen a fővárosiak az első negyedben 21 pontot szórtak, miközben a VMG támadójátéka sem üzemelt megfelelően (18–21).

Aztán a második negyedben sem tudott zárkózni a sokat hibázó házigazda, így a Józsefvárosi KC a nagyszünetre tizenegy pontosra növelte előnyét (35–46).

A fordulás után valamelyest kiegyenlítettebbé vált a játék, de a mérkőzésen sok hárompontos kísérletet és tíz büntetőt rontó érdiek nem tudtak zárkózni és kisebb meglepetésre hazai pályán szenvedtek 74–59-es vereséget.

„Három kezdő játékosunk nélkül gyenge játékkal és minimális edzésmunkával nem is lehetett más az eredmény, mint ami lett. Sajnos oda jutottunk, mint tavaly ilyenkor. Kevesen vagyunk, ezért a cél csak az, hogy ki tudjunk állni a mérkőzésekre. Ahhoz pedig, hogy a játékosaink végigvigyék a szezont változtatásra van szükség, amit házon belül oldunk meg”

– fogalmazott Valaczkay Gábor, a Gia Form-VMG DSE játékos-edzője.

Az érdi kosárlabdázók április 2-án, szombaton 16 órakor a Kiss Lenke KA ellen javíthatnak a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 22. forduló
Gia Form-VMG DSE–Józsefvárosi KC 59–74 (18–21, 17–25, 11–10, 13–18)
A Gia Form-VMG DSE pontszerzői: Miháczi 18, Nyitrai 13, Radnai 10, Valaczkay 9/6, Naser 5/3, Tóth 4.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email