22_03_29_erdmost_nincskep

Modernizálják a tárnoki közvilágítást

22_03_29_erdmost_nincskep

Modernizálják a tárnoki közvilágítást

A közvilágítás fejlesztéséről beszélt Lukács László tárnoki polgármester a Bundáskenyérben. A nagyközség vezetője beszélt a várossá válás lehetőségéről is. Mint mondta, Tárnokon szinte minden ehhez szükséges feltétel adott, de hogy a lakók is támogatnák-e ezt a lépést, az kérdéses.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

2022 végére új világítás lesz Tárnokon. A település vezetője elmondta: a terveztetés megtörtént, most a kivitelezésen van a sor. A higanygőzös 900 lámpatest helyett 1500 ledes izzót helyeznek ki, amelyek sokkal jobban világítanak, ám sokkal kevesebb energiát fogyasztanak.

Lukács László beszélt az aszfaltozási programjukról és a pályázati lehetőségekről is. Tárnokon az utak 70-80 százaléka egyébként már most is szilárd burkolattal ellátott. Ezen felül egyébként minden egyéb olyan feltételt teljesít (a sportlétesítményre vonatkozó kitételen kívül), ami a városi ranghoz szükséges, de egyelőre ilyen irányú kérelmet nem nyújtottak be, mert, mint a polgármester mondta, még nem látják, hog a rangon kívül milyen előnnyel járna ez az itt élőkre nézve. „A lakosság nagy része nem biztos, hogy szeretne városban lakni, nagyon megfelel nekik a nagyközség rangja is” – jegyezte meg, hozzáfűzve: a várossá válás hosszú folyamat, tanulmányterv készítése előzi meg, és szükség lenne a lakosság támogatására is. 


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email