22_03_29_erdmost_nincskep

Megkezdődött az idei pollenszezon

22_03_29_erdmost_nincskep

Megkezdődött az idei pollenszezon

A szokatlanul meleg idő hatására országszerte több helyen megjelent a levegőben a mogyoró, az éger, a ciprus- és tiszafafélék pollenje. Koncentrációjuk jellemzően alacsony, azonban a mogyoró pollenterhelése helyenként már az allergiás tüneteket kiváltó közepes szintet is elérheti.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A meteorológiai előrejelzés alapján az elkövetkező napokban még marad az enyhe időjárás, így a pollenterhelés többfelé elérheti a közepes szintet – tájékoztat a Nemzeti Népegészségügyi Intézet.

A hétvége felé várható lehűlés hatására átmenetileg mérséklődhet a pollenterhelés és alacsony tarhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgányban maradhat, azonban az újabb felmelegedés hatására a kora tavasszal virágzó fák pollenszórása ismét erősödhet.

Kiemelten fontos, hogy a pollenallergiás betegek figyeljenek a megelőzésre és a tünetek enyhítésére. Ebben segíti őket a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) naponta frissülő polleninformációs szolgáltatása.

Az NNK azt javasolja a mogyoró, az éger, vagy a ciprus- és tiszafafélék pollenjére allergiásoknak, hogy mielőbb készüljenek fel a tünetek megjelenésére, és kérjenek tanácsot kezelőorvosuktól.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email