22_03_29_erdmost_nincskep

Aszfaltozás a Zólyomi utcában

22_03_29_erdmost_nincskep

Aszfaltozás a Zólyomi utcában

Azon a 200 méteres szakaszon kapott új aszfaltburkolatot a Zólyomi utca, ahol a legtöbben laknak. Erről Csőzik László polgármester és Asztalos Éve önkormányzati képviselő számolt be.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Asztalos Éva, a 9. számú választókerület önkormányzati képviselője elmondta, hogy ebben a körzetben körülbelül 64 utca van, ennek a 70%-a murvás, poros utca, és Csőzik László polgármester is belátta, hogy ennek a terültnek ebből a szempontból prioritást kell élveznie. Az elmúlt két évben ez a hetedik utca, ami aszfaltot kapott a választókerültben. „A Zólyomi utca egy olyan problémás utca volt, ahol folyamatosan kellett az utat egyengetni, mert az esőzés miatt állandóan gödrök keletkeztek, és a rossz fekvése miatt folyamatosan útakadályok keletkeztek.” Asztalos Éva elmondta, hogy a lakosság minden centiméter aszfaltnak örül és a Fraknó utca lesz a következő, amit szeretnének rendbe tenni és szilárd burkolattal ellátni. A képviselő kiemelte, hogy a Dévai és a Szigetvári utcákban leálltak ugyan a munkálatok, mert nagyon hosszú szakaszról van szó és a hideg időjárás miatt jelenleg nem tudnak aszfaltozni, de az alap már ott is elkészült és januárban folytatják majd a munkát, amikor a hőmérséklet 0 fok felett lesz. Az eddig felmerülő hibákat természetesen előtte javítani fogják majd.

Csőzik László polgármester elmondta, hogy a Zólyomi utca benne volt Érd három legrosszabb utcájában, borzalmasan porzott és valóban tarthatatlan volt az állapot már. „Ez a városrész ebből a szempontból borzalmasan elmaradott. Abban a porfelhőben, amit felkavartak az autók lehetetlen volt már élni és létezni. Már azzal is megkerestek a lakosok, hogy összedobják rá a pénzt, csak valami történjen.” – fogalmazott a polgármester. Mint mondta, nagy szerencse, hogy ebben az évbe még épphogy, de be tudott férni a Zólyomi utca és azt is megjegyezte, hogy történt már olyan, hogy a lakók is a zsebükbe nyúltak és beszálltak a finanszírozásba, a lehetőség megvan erre is.

Sokan keresik fel a polgármestert azzal, hogy mi lesz a Fraknó utcával, ami egy nagyon hosszú és széles utca, ami döntő többségében magántulajdonban van, így az első feladat a szabályozás szempontjából rendezni, hiszen jogilag olyan, mintha nem is létezne. Vannak olyan tervek, hogy beteszik ezt az utcát az úgynevezett top plusz programba, aminek a nagy előnye az lenne, hogy egy tervezett, szépen kivitelezett, nagy beruházás keretében csinálnák meg, akár a Vereckei utcával együtt. A hátránya viszont az, hogy akkor 2-3 évvel eltolódna a beruházás.

A polgármester végül arra is kitért, mit is jelent pontosan a top plusz program.  „Elindult az új Európai Uniós 7 éves költségvetési ciklus, plusz topnak hívják ennek azt a részét, amikor a városok kapnak városfejlesztési célra EU-s forrást. Ez Érd esetében jelenleg 4,5 milliárd Ft, melyből 2-3 milliárd forintnyi összeget fordíthatunk a belterületi utak rendezésére, de csak úgy simán aszfaltozásra nem adják, összetettebb célrendszert is szolgálnia kell. A Fundoklia tér rendezése mindenképpen ebbe fér bele.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email