22_03_29_erdmost_nincskep

Vívás: dupla bronz a Danubiusnál

22_03_29_erdmost_nincskep

Vívás: dupla bronz a Danubiusnál

Két harmadik helyezéssel zárta a Danubius RSC a vívók Dr. Pósta Sándor Emlékversenyét Baján. Női és férfi párbajtőrben egyaránt dobogóra állhattak a regionális klub sportolói.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csomós Flóra női párbajtőrben, míg Veres Máté férfi párbajtőrben végzett bronzérmes pozícióban a Bács-Kiskun megyei viadalon. Előbbi versenyzőt Ujjady Árpád, utóbbit Zsargó Evelin készítette fel a bajai megmérettetésre. 

„A korábbi évek indulói létszámához képest kisebb, de annál sűrűbb mezőnyben sikerült egy-egy dobogós helyezést elérni egyesületünknek a kétversenyszámban. Flóra magabiztos és többször rutinos, fegyelmezett vívással lett bronzérmes. Máté esetében viszont örömteli volt látni, hogy olyan tusokat adott versenyszituációban, amiket korábban csak edzésen mert bevállalni. Fontos megjegyezni, hogy Máté ezt az eredményt a nála két korosztállyal idősebbek között érte el.” – értékelt Ujjady Árpád edző.

Részben párhuzamosan ezzel az emléktornával rendezték az utánpótlás számára életre hívott Olimpici versenyt, amelyre szintén delegált vívókat a Danubius. A Hajdúhadházon vendégül látott mezőnyben törpici fiú korosztályban hatodik lett Klicsu András, a gyermek fiúknál hetedik helyezést ért el Nogula Mór, továbbá a törpici lányok mezőnyében nyolcadikként zárt Pásztor Emili.

„Remek eredmény a három nyolcas döntős helyezés úgy, hogy az utánpótlás korosztály számára a covid járvány miatt nem sok versenyt rendeztek az elmúlt időszakban. Három döntős helyezésből kettőt is az elmúlt két év kezdőcsoportjából kikerült versenyzők értek el, így nekik igazi céljuk a versenyrutin szerzése lenne eredetileg.” – nyilatkozta Ujjay Árpád, a Danubius vezetőedzője. 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Érd Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email