22_03_29_erdmost_nincskep

Nem lesz Magyarok Vására decemberben

22_03_29_erdmost_nincskep

Nem lesz Magyarok Vására decemberben

Elmarad a Magyarok Érdi Vására december 11-én. A közterület-foglalási engedélyt ma megadta az önkormányzat, de a rendelkezésre álló idő kevés a vásár megszervezéséhez.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Magyarok Érdi Vására szervezői kedd délután a közösségi oldalukon jelentették be, hogy elmarad a december 11-ére tervezett vásár. Közleményük szerint „Az idei év vásárainak időpontját már januárban beadtuk a Polgármesteri Hivatalba, két hete pedig a decemberit újra, személyesen. Ez idáig a decemberi vásárral kapcsolatban még semmilyen választ nem kaptunk. Időközben tudomásunkra jutott, hogy ebben az évben is adventi rendezvényt szerveznek a Főtérre korcsolyapályával, vásárszervező által szervezett vásárosokkal. Mivel minket erről az adventi rendezvényről hivatalosan még nem tájékoztattak, a vásárosokat nem akarjuk várakoztatni a bizonytalanra, hiszen nekik is fel kell készülniük a rendezvényekre. Így még van lehetőségük máshova jelentkezni” – írták.

Az önkormányzat szerdán közleményben tudatta: egy percig sem merült fel, hogy ne engedélyezné a város a Magyarok Érdi Vásárát, a városvezetés a közösségi médiából értesül arról, hogy az idei rendezvényük elmarad. A szervezők november elején adták be hivatalosan a kérelmüket, amiben egyetlen napra, december 11-re kértek közterület-foglalási engedélyt. A hivatal az elmúlt napokban előkészítette az ügyet, kérésüket a mai nap jóvá is hagyta. Csőzik László polgármester támogatja, hogy térítésmentesen használják a közterületet, továbbá a hivatal jelezte a szervezőknek, hogy az adventi időszakban egyeztetések szükségesek, hiszen mások is bejelentkeztek, hogy programot szerveznének a főtérre, ahogy a jégpályát is szeretné az önkormányzat felállítani. Végül ma nem sokkal dél előtt a Magyarok Érdi Vásárának szervezői emailben arról értesíttették a polgármestert, azért döntöttek így, mert nem tudták „felvállalni, hogy bizonytalanságban tartsák az árusokat”. Hozzátették: az árusok többsége inkább többnapos rendezvényt preferált volna. A városvezetés továbbra is bízik abban, a Magyarok Érdi Vásárának szervezői nem tesznek le a december 11-i rendezvényükről, hiszen nekik is köszönhető, hogy színes, izgalmas programokkal tudjuk várni az érdieket a főtérre, és találnak erre az egy napra is árusokat.”

Az Érdmost megkereste az érdi vásár egyik szervezőjét, Venczel Ilonát, aki kérdésünkre megerősítette: nem tudják már megszervezni ennyi idő alatt a rendezvényt, de jövőre szeretnék majd megtartani. Közleményt is kiadtak egyébként a honlapjukon, amiben arra kérnek mindenkit, hogy „mellőzzék a negatív véleményüket, üzeneteiket a városvezetés irányába. Az, hogy nem kerül megrendezésre a decemberi vásár, a MI döntésünk volt. Tájékoztatni szerettünk volna, nem felháborodást kiváltani” – írják.

Ami az egyéb programokat illeti: az érdi önkormányzat szervezi, hogy az adventi időszakban korcsolyázni lehessen a főtéren, legyen jégpálya és legyen adventi vásár. A cél az, hogy minél több, izgalmas és tartalmas program legyen a karácsonyt megelőző hetekben Érden.

 

 

 

 

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email