22_03_29_erdmost_nincskep

Jégkorong: bemutatkozott az osztrák bajnokságban a Kárpáti Farkasok U18

22_03_29_erdmost_nincskep

Jégkorong: bemutatkozott az osztrák bajnokságban a Kárpáti Farkasok U18

Az EC Villacher SV vendégeként egy 4–2-es és egy 7–1-es vereséggel kezdte meg szereplését az osztrák bajnokságban a Kárpáti Farkasok U18-as jégkorongcsapata, amely mellett a mögöttünk hagyott hétvégén további öt különböző együttes tizenhárom meccset játszott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Kárpáti Farkasok U18-as csapata az osztrák bajnokság alsóházában idegenben, az Eishockey-Club Villacher Sportverein ellen kezdte meg szereplését. Szombaton és vasárnap is egymásnak feszült a két csapat, de mindkétszer az esélyesebb hazai együttes győzött.

„Az ICE Junior Liga első mérkőzésén jól teljesítettünk, hiszen egy idősebb, fizikailag érettebb ellenféllel szemben is fel tudtuk venni a versenyt az utolsó percekig. Ezen a meccsen bátrak voltunk, igazi csapatszellemet láttam, a játékosok keményen dolgoztak a teljes 60 percen át. Védekezésben is jók voltunk, nagyszerű volt a kapusunk, de természetesen ellenfelünk fizikálisan és taktikailag is jobban felkészült volt, ezért megérdemelten nyert. Az ausztriai kirándulás második meccsét nem kezdtük jól, fél perc után gólt kaptunk. Ennek ellenére ugyanolyan jól folytattuk, ahogy előző nap. Változás az első harmad végén állt be, amikor egy csúnya ütést követően lesérült a második védőnk is, ettől a pillanattól fogva pedig csak tizenegyen maradtunk. Egy olyan ellenféllel szemben, mint a Villach, így nem volt sok esélyünk. Büszke vagyok a játékosaimra, 120 percen át harcoltak, pedig nem volt könnyű dolguk. Tanulnunk kell az első mérkőzésekből, fel kell készülnünk arra, hogy idősebb, nagyobb és gyorsabb ellenfeleink lesznek ebben az U18-as bajnokságban.” – olvasható David Minárik, a csapat edzőjének értékelése a klub honlapján.

U18 ICE Junior Liga
EC Villacher SV–Kárpáti Farkasok 4–2 (2–1, 0–0, 2–1)
A Kárpáti Farkasok gólszerzői: Palla, Barna
EC Villacher SV–Kárpáti Farkasok 7–1 (3–0, 1–1, 3–0)
A Kárpáti Farkasok gólszerzője: Keszthelyi

Az U14-es korosztály A1-es kvalifikációban szereplő együttes előbb 3–1-re kapott ki a MAC Budapesttől, majd az Ifj. Ocskay Gábor JA 6–0-ra múlta felül Hamvai Szilárd együttesét.

„Jól kezdtük az első mérkőzést, rögtön az első percben sikerült betalálni. Végig nagy volt a nyomás, sok oda-vissza helyzet volt. A második harmadtól nem éreztem a csapatot elég fókuszáltnak, a sok rossz passz miatt nem tudtunk kikerülni a harmadunkból, ami gólokba került. Nem örülök az eredménynek, ennél sokkal többre is képesek lehetnének a srácok” – értékelte a MAC elleni mérkőzést Hamvai Szilárd, vezetőedző. „Nehéz egy erős ellenfél ellen szinte pihenő nélkül játszani. Hamar megszerezte a vezetést a Fehérvár és nem hagytak sok lehetőséget az egyenlítésre. A srácokon éreztem a fáradtságot, sokat kivett belőlük az előző mérkőzés, ennek ellenére nem tetszett, hogy elkezdtek az ellenféllel és a játékvezetővel foglalkozni. Meg kell tanulnunk kezelni az ilyen helyzeteket, mert a szezon során lesz még ehhez hasonló mérkőzés.”

U14 A1 kvalifikáció
MAC Budapest A2–Kárpáti Farkasok 3–1 (1–1, 2–0, 0–0)
A Kárpáti Farkasok gólszerzői: Tóth
Ifj. Ocskay Gábor JA A1–Kárpáti Farkasok 6–0 (3–0, 0–0, 3–0)

A B3-as bajnokságban szereplő Kárpáti Farkasok B tízgólos győzelmet aratott a Szekszárdi Jégmadarak ellen.

„Gólgazdag mérkőzésen vagyunk túl. Örülök, hogy az egész csapat kivette a részét ebből a sikerből. A kapusoknak nem volt sok dolga, de amikor kellett, helytálltak és hibátlanul teljesítettek. A mezőnyjátékosok jól dolgoztak, sok korcsolyázással sikerült sok helyzetet kialakítani. Gratulálok a srácoknak, megérdemelték a győzelmet” – fogalmazott Hamvai Szilárd.

U14 B-3 alapszakasz
Kárpáti Farkasok B–Szekszárdi Jégmadarak 10–0 (3–0, 4–0, 3–0)
A Kárpáti Farkasok gólszerzői: László (2), Hajdu (2), Madarász, Csoma, Szilágyi, Farkas, Erdélyi, Amster

U12 piros bajnokság
Bajai Lurkók–Kárpáti Farkasok C

„Sajnos sok hiányzó volt a csapatban, így U10-es játékosokkal pótoltuk őket. Egy jó meccset sikerült játszanunk és külön öröm volt, hogy az U10-es játékosok remekül helytálltak. Végre veszélyesek voltunk az ellenfél kapujára, és ez a gólok számában is megmutatkozott” – értékelte a Bajai Lurkók elleni, piros bajnokságban szereplő együttes Bajai Lurkók elleni mérkőzését Csehy Zsombor, vezetőedző.

U10 kék

Szombaton a mini korosztály kék Kárpáti Farkasai voltak a házigazdái a bajnokság aktuális fordulójának. Az Érdi Jégcsarnokban a Kanadai Magyar Hokiklub, a Sportországi Cápák, a MAC, valamint a Debreceni Hoki Klub vendégeskedett.

U8 sárga

Vasárnap a szupermini korosztály sárga bajnokságában is voltak itthoni meccseink. Ezeken a Sportországi Cápákkal, a GP Szegedi Vízművel, illetve az Óbuda Hockey Academy-vel mérhették össze tudásukat a legkisebb Kárpáti Farkasok.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Érd Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email