22_03_29_erdmost_nincskep

Több mint menedék

22_03_29_erdmost_nincskep

Több mint menedék

Ötödik alkalommal nyílt kiállítás az új önkormányzati idősotthon falai között. Ezeken a rendezvényeken érdi, illetve városunkhoz kötődő művészek mutatkoznak be, nem csak az itt élőknek. Október első csütörtökén Nyitrai Mirian képei kerültek fel a falakra, akinek ez az első kiállítása.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ahogy ez már hagyomány, a rendezvényen érdi művészek, előadók léptek fel: Habos László, a Temesi Éva Irodalmi Kör alapító tagja szavalt, majd Szalontai Sándor és Szalontainé Sinka Ágnes, a Diósdi Naprózsafa Hagyományőrző Néptánc Egyesület tagjai léptek a közönség elé.

A jelenlévőket Tetlák Örs alpolgármester köszöntötte. Mint kiemelte, Mirian egy váratlan esemény hatására, szinte mentsvárként fordult a művészet felé, ami nemsokára több lett menedéknél: az önkifejezés és a másokkal való kommunikáció terepévé vált. Munkái ma már szélesebb körben ismertek; tájképei, csendéletei, a vászonra álmodott emberi alakok és más teremtmények most Érden is láthatók.

Ahogy Mirian mesélte, korábban egy kertberendezési tárgyakat árusító boltot működtetett, ahol kortárs kerámiákat is árusított. Miután közel került a kézzel készített termékek világához, szerette volna elsajátítani a keramikus mesterséget; beszerzett egy korongozógépet is, de az akkor diagnosztizált betegsége közbeszólt. Több éves küzdelem után, a sikeres gyógyulás útjára lépve, rajz- és festőeszközöket kapott ajándékba – ez indította el mai pályáján. Rajzolt, festett, online művészeti tanfolyamokon vett részt, és több festménye is vásárlóra lelt. Jeles eredménnyel végezte el a Jaschik Álmos Művészeti Gimnázium OKJ-s, esti képzését, ahogy fogalmazta, a „festőszakot”. „Szeretném életem további részét a képzőművészeti pályához kötni. Elhivatottnak érzem magam, és fontosnak tarhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, hogy a művészeti alkotások szerepét kiemelten kezeljük a világban, és vigyázzunk annak üzenetére” – vallja.

A kiállítás október 31-ig szerdánként 18-20 óra között tekinthető meg az idősotthonban, védettségi igazolvány birtokában.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email