22_03_29_erdmost_nincskep

Sándor Pál szerint az élet egy nagyon jó cucc

22_03_29_erdmost_nincskep

Sándor Pál szerint az élet egy nagyon jó cucc

Az ikonikus rendezőnek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Ripacsok, a Régi idők focija vagy a Szerencsés Dániel. És csak az tud ilyen mozikat csinálni, akinek van mondanivalója az életről. Neki pedig van. Akárcsak a halálról. A Negyedik negyed vendége az Érd TV-n: Sándor Pál, rendező.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csináltam jót, csináltam rosszat, hogy ezek hova kerülnek majd, az engem baromira nem érdekel. (…) Nagyon elégedett vagyok a magam létével, ki vagyok békülve saját magammal – a világgal természetesen nem. (…) Megteremtettem az egzisztenciámat, a családomat és néhány dolgot, ami celluloidba van vésve.”

Palika – ahogyan mindenki szólítja -, megindítóan mesélt Garas Dezsővel való barátságáról, de arról is beszélt, hogy a pandémia, a lezárás jót tett a feleségével való kapcsolatának: “Amikor ez elkezdődött, akkor én biztos voltam, hogy vége lesz ennek a házasságnak, nem bírom ki. (…) És tudod mi az érdekes? Hogy fontos volt ez a másfél év otthon levés. Én összesen életemben nem voltam ennyit otthon, és pont jókor jött.”

A 82 éves rendező nem foglalkozik az öregedéssel, a titok szerinte: “Meg kell szokni saját magunkat.”
Temetőbe nem szeret járni, épp ezért saját temetéséről is van elképzelése: “Senkit se akarok ott látni! (…) Írjátok ki a Facebookra – jó sokan -, hogy szegény Pali, mekkora nagy ember volt, meg mit tudom én mi, de kuss, el tőlem!”
Bár valójában elképzelhetetlennek tartja, hogy meg fog halni: „Nem hiszem el, hogy velem ez megtörténhet…”

Tabudöntő sorozatot indított Fodor János. A Negyedik negyedben Fodor János olyan legendákkal beszélget az öregedésről és az elmúlásról, mint Vitray Tamás, Tordai Teri, Pogány Judit, Szinetár Miklós, Molnár Piroska vagy épp Jordán Tamás. A műsort péntekenként 19:15-től láthatják az Érd TV műsorán.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email