Mint Martonosi Tamástól, a Pincetulajdonosok Érdi Egyesületének alelnökétől megtudtuk, idén újdonság volt, hogy nem csak egy színpad köré szervezték a programokat, hanem szinte minden pincébe be lehetett menni és itt gasztronómiai ajánlatok várták a látogatókat.
„Arra törekszünk, hogy a pincesor hosszútávon élettel töltődjön meg, a hétköznapokon és hétvégén is, ne csak ezeken a kiemelt eseményeken, ezeknek a szüret egy előkészítő eseménye és reméljük, hosszútávon is így tudjuk működtetni”
– fogalmazott Martonosi Tamás, aki az idei termés kapcsán úgy fogalmazott, egyedülálló minőségű, régóta volt ennyire jó a beltartalmi értékek összessége.
Mint Weidel Walter, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Pest megyei felelőse elmondta, az érdi szüretet második éve támogatja az agrárminiszter, azzal a céllal, hogy a kitelepülő termelőknek segítsenek.
Csőzik László polgármester arról beszélt, szeretné, ha Ófalunak lenne egy saját brandje, ami egy kitörési pontja lehet Érdnek, az egyik ilyen épp a Mély úton található borút.
Beszámolt róla, hogy már elkezdődtek az önkormányzat által építtetett présház munkálatai, nemrég díszkivilágítást kapott a Kálvária-hegyen található kápolna.
Csőzik László Ismertette azt is, elkezdték terveztetni a Kerülő utcát, amelyet másfél kilométer hosszan szeretnének felújítani, ennek a fejlesztésnek köszönhetően pedig az egész Kálvária-hegy körül folytatódhatna a pincesor is.
„Ez arról szól, hogy adjunk Érdnek egy fazont, egy helyi identitást és sok olyan program legyen, amely büszkeséggel tölti el az érdieket”
– húzta alá a polgármester.
Csőzik László beszámolt arról is, hogy a Molnár utca végén található régi téglagyár szerkezetének helyén a közeljövőben egy rendezvényházat létesítenek, a mellette lévő őrház helyén pedig étterem, kávézó lesz, míg a gát melletti Beliczay-házat megvásárolta az önkormányzat és egy kerékpáros állomást, vendégszállást szeretnének kialakítani.