22_03_29_erdmost_nincskep

Településeken átívelő digitális kultúra

22_03_29_erdmost_nincskep

Településeken átívelő digitális kultúra

Szerdán délelőtt online zárták le azt a pályázatot, amelynek az Érdi Bolyai János Általános Iskola is részese volt, s amely során több mint száz millió forinttal támogatták az Érdi Tankerületi Központ négy intézményét. A projekt célja az volt, hogy elősegítse a digitális oktatás megvalósulását.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Baranyi Teréz, az Érdi Bolyai János Általános Iskola igazgatója a projektzáró rendezvényen az Érd Médiacentrum érdeklődésére elmondta, hogy településeken átívelő sikeres együttműködést valósítottak meg, ugyanis a Bolyai mellett a programban részt vett a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Szakgimnázium, a Budakeszi Széchenyi István Általános Iskola és a Törökbálinti Zimándy Ignác Általános Iskola. A projekt még 2018 őszén indult, 43 pedagógus és 824 diák vett benne részt.

A projekt célja a pedagógusok információs és kommunikációs technológiai (IKT) tudásának fejlesztése, a tanítási folyamatba való beépülése és a digitális környezeti fejlesztések hozzáférhetővé, akadálymentessé tétele volt. A választott digitális pedagógiai-módszertani csomagokkal és a digitális eszközökkel az intézmények a tanulók szövegértését támogatták. Ezen kívül egy intézményben a matematikai kompetencia, illetve a problémamegoldó gondolkodás fejlesztése, további egy intézményben pedig a természettudományos megismerés került előtérbe. 

„A projekt kezdetén nagyon gyerekcipőben járt az iskolánkban a digitalizáció, de mostanra nincs olyan pedagógusunk, aki ne használná a digitális eszközöket. Nagyon nagy segítség volt számunkra a projekt a pandémiás időszakban is, hiszen az elnyert eszközök segítségével a lehető legjobban és leggyorsabban tudtunk áttérni a tantermen kívüli oktatásra” – foglalta össze az igazgató.

A projekt megvalósítása három tanévet ölelt fel, minden iskola kapott egy ún. okos tantermet, és az együttműködők rendszeresen szerveztek egymás között nyílt napokat, work hopokat, hogy átadják a tudást egymásnak. 

A pályázaton a négy iskola együttesen közel 110 millió forintot nyert el, ebből a diákok számára tableteket, a pedagógusok számára laptopokat, illetve az okostanterembe kivetítő eszközt vásároltak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email