22_03_29_erdmost_nincskep

Nem így tervezték

22_03_29_erdmost_nincskep

Nem így tervezték

2020 januárjában gyökeres változások történtek a VMG DSE férfi kosárlabdacsapatánál: szisztematikus építkezésbe kezdett és az új szezonra már az élmezőnyt is megcélozta a harmadosztálynak számító NB II Közép B-csoportjában. Aztán a koronavírus-járvány mindent felülírt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A számos új játékost igazoló együttes a 2019/20-as idény második felét már arra használta, hogy az újonnan érkezőket összeszoktassa. Ennek megfelelően el is indult a felkészülés a 2021/22-es idényre. A bajnokság nyitánya előtt viszont az együttesnek először szeptemberben, majd a szezon során többször is fel kellett függesztenie edzéseit, mert a járványvédelmi intézkedések miatt nem használhatta a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokát.

A keret ekkor még aránylag egyben volt, de az edzéshiány Vida Zoltán és Mario D’Avino esetében is egy-egy súlyos Achilles-ín sérülés formájában mutatkozott meg, emellett többen a járványhelyzet, többen pedig munkahelyi, tanulmányi és családi elfoglaltságok miatt nem tudták vállalni a játékot.

Az egyre szűkülő játékoskeret miatt a szezon vége kifejezetten nehézre, zaklatottra sikerült érdi szempontból, hiszen bár a bajnokságot két hazai sikerrel (plusz két zöld asztal mellett megítélt győzelemmel) zárták, azt azért egy hétmeccses vereségsorozat előzött meg.

Valaczkay Gábor, a VMG DSE vezetőedzője is úgy vágott neki az idénynek, hogy csak a kispadról fogja irányítani együttesét, de az utolsó mérkőzésen például karriercsúcsot jelentő 11 triplával jelentkezett.

„Mindenképp jobb szereplésre számítottam a szezon elején, de a Covid miatt edzés nélkül játszottuk az első fél évet. Négyen is átestünk a víruson a csapatból, és ahogy a legtöbben, mi is edzés- és teremhiánnyal küszködtünk, úgyhogy az egész szezont egybevetve reálisnak tekinthető a tizedik hely és a tíz győzelem”

– húzta alá Valaczkay Gábor, hozzátéve, az előző szezonban ugyancsak tizedikként záró érdiek az új idénynek egy jobb kerettel vágtak neki, ezért bizakodóbbak voltak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email