22_03_29_erdmost_nincskep

Polgárőrök napja

22_03_29_erdmost_nincskep

Polgárőrök napja

Segédkeznek az ételszállításban, fát visznek a rászorulóknak, közreműködnek rendezvények biztosításában, küzdenek az illegális hulladéklerakók ellen - hogy csak pár olyan tevékenységet említsünk, amit az érdi polgárőrök önkéntesen ellátnak. Június 27-én ünnepeljük hazánkban a polgárőrök napját.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László polgármester közösségi oldalán köszöntötte az Érdi Polgárőrség tagjait: „erőt, egészséget kívánok szolgálatukhoz, áldozatos munkájukhoz! Mindig lehet rájuk számítani, sokat köszönhet nekik a város! A járvány alatt derekasan „odatették” magukat, és most is nagy szerepük van a rend és a biztonság fenntartásában, megbízható partnerei az Önkormányzatnak és a Rendőrségnek is. Elnöküknek, Macsotay Tibornak pedig nagyon boldog születésnapot!” – írja Csőzik László.

Az Érdi Polgárőrség 1998-ban alakult, öt évvel később pedig átszerveződött, jelentősen megújítva tevékenységét. Az önkormányzati támogatásnak köszönhetően folyamatosan fejlődött, és tevékenységük is bővült. 150-160 fős létszámával az ország legnagyobb polgárőr egyesületei közé tartozik.

Érden nagyon sokan ismerik a polgárőröket, és nem csupán a városi rendezvényekről, amelyek biztosításában ők is részt vesznek, hanem a karitatív akciókból, amelyeken ők is rendre részt vesznek. 

Húsvétkor tojásosztásban segdékeztek, télen tűzifát szállítottak a rászorulóknak, ételt szállítottak házhoz az egyházak ételosztásán, és rendszeresen részt vesznek a szemétszedő akciókban, illetve az illegális hulladéklerakók lefülelésében. Tavaly tavasszal, a koronavírus első hulláma idején segítséget nyújtottak az  időseknek és a rászorulóknak a bevásárláshoz, gyógyszerkiváltáshoz, és 24 órás készültségben segítették az érdieket. 

Az Érdi Polgárőrség számos elismerésben részesült: Polgárőr Város (2012), Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozat (2015, 2017), Érd Közbiztonságáért és Tűzbiztonságáért Díj (2010, 2015, 2017, 2019), Pest Megye Közbiztonságáért díj (2012).

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email