22_03_29_erdmost_nincskep

Óvatos enyhülés

22_03_29_erdmost_nincskep

Óvatos enyhülés

A napokban újraindulhatott az élet a nyugdíjasklubokban is. Az összejöveteleket a legtöbben még a szabadban tartják. Zárt térben minden foglalkozásnak, csoporttalálkozónak feltétele a védettségi igazolvány, és kötelező a maszk viselése. A klubok már tervezik a nyári kirándulásokat is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Úgy láhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, a klubok még tartanak a zárt téri találkozásoktól, inkább kirándulásokat terveznek, és azon vannak, hogy – ha még nem sikerült – a tavalyi keretüket elköltsék. (A klubok létszámarányosan részesülnek a tavaly megemelt, ötmillió forintos önkormányzati forrásból.) Minden foglalkozásnak, csoporttalálkozónak feltétele a védettségi igazolvány. Ezt mi is szigorúan ellenőrizzük a beléptetésnél. Bálokat, evős-ivós rendezvényeket nem engedélyezünk, a maszk viselése kötelező” – hangsúlyozta lapunknak Czinderné Tassi Beáta, az Idősügyi Tanács elnökhelyettese, a Szepes Művelődési Központ rendezvényszervezője.

A Volán Nyugdíjas Klubnak 115 tagja van. Ők szeptember végéig biztos nem tartanak a művelődési házban klubtalálkozókat – tudtuk meg Lukács András klubvezetőtől. Szabadtéri rendezvényeket viszont szerveznek: május végén egy tárnoki bográcsozással indítanak, amin csak a védettek vehetnek majd részt. Terveznek kirándulást Kecskemétre, illetve a Balatonra is. „Ez persze a vírushelyzettől is függ, ha rosszabbodik, rögtön lefújjuk, és nincs találkozgatás. Így ment ez az elmúlt időszakban: csak azzal találkoztunk, aki segítségre szorult. Bevásároltunk, és letettük a szatyrot a kapu elé. Ezen kívül egyetlen alkalom volt, amikor kapcsolatba kerültünk: a Föld napi városi facsemeteosztáson megmaradt 120 fácskát elkértük, és szétosztottuk a tagjaink között” – jegyezte meg Lukács András, aki kérdésünkre elmondta azt is: a tavalyi pénzkeretüket elköltötték egy korábbi, kétnapos kirándulásra, ami pedig megmaradt, azon vásárlási utalványt vettek, amit most használnak majd fel a bográcsozásnál.

A tavaszi klubéletet az Életet az éveknek Nyugdíjas Klub nyitotta meg múlt kedden. Kónya János klubvezető elmondta, novemberben volt az utolsó rendezvényük. Bár már nagyon várták a nyitást, a 106 fős tagságnak csak egy része jött el, tartanak a vírusveszélytől. „Mint minden évben az első találkozáskor, most is az elmúlt esztendő programjairól számoltunk be, és az idei rendezvényekről is szó került. Ha a helyzet engedi, szeretnénk elmenni egy közeli fürdőbe, és Siklós, illetve Pécs környékére, majd Mohácsra tervezünk buszos kirándulást. Egy többnapos utat is szeretnék, Békéscsabát, Makót és Gyulát útba ejtve” – sorolta Kónya János.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email