22_03_29_erdmost_nincskep

SMS nélkül lehet Pfizerre időpontot foglalni

22_03_29_erdmost_nincskep

SMS nélkül lehet Pfizerre időpontot foglalni

199 ezer adag Pfizer-vakcinára lehet mostantól időpontot foglalni. Az online időpontfoglalóban lehet jelentkezni, csütörtöktől vasárnapig tart majd az oltási kampány. Aki lemarad, a jövő héten jelentkezhet. Külön SMS-t nem küldenek, elég az érvényes regisztráció.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Időpontfoglalás nélkül senkinek sem adnak oltást. Aki lemarad, a jövő heti szállítmányból meghirdetett mennyiségre jelentkezhet majd – mondta György István.

A 16-18 évesek is folyamatosan regisztrálhatnak a Pfizer vakcinájára, de most már nem külön rendszerben, hanem a 18 éven felüliekkel együtt.

A háziorvosok Sinopharm-, Moderna- és Janssen-vakcinával oltanak továbbra is. A Sinopharm-vakcinára folyamatosan lehet időpontot foglalni, ebből bőven jut az oltópontokra és a háziorvosokhoz is. Korlátozott számban lehet még foglalni időpontot AstraZeneca-oltásra is. Az orosz vakcinából nem lesz több, a megrendelt kétmillió adag már megérkezett, már alig néhányezer maradt.

Az országos oltási munkacsoport vezetője hozzátette: a kormány most tárgyalja, hogy ötmillió beoltott után mely korlátozásokat lehet még feloldani

Kiss Róbert, az ügyeleti központ helyettes vezetője az ausztriai beutazási szabályokat ismertette, az új belépési szabályok szerint, akinek van friss negatív PCR- vagy antigéntesztje, vagy átesett a betegségen vagy van két oltása, karanténkötelezettség nélkül utazhat be Magyarországról Ausztriába. Aki egy oltást kapott, az oltás után 22 nappal korlátozás nélkül utazhat be. Akinek nincs ezek egyike sem, az is beutazhat, de egy napon belül PCR-tesztet kell végeztetnie. Az ellenőrzés miatt a határátkelőhelyeken torlódás lehet – írja az infostart.hu.  

(Az MTI tegnapi híre szerint Wolfgang Mückstein osztrák egészségügyi miniszter újságírói kérdésre válaszolva kifejtette, hogy minden olyan oltás tényét igazoló papír feljogosít a belépésre, mely az Európai Gyógyszerügynökség (EMA), illetve az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által már engedélyezett vakcinával történt. Ezek szerint a Szputnyik V vakcinával beoltottak oltási igazolványa nem érvényes Ausztriában, míg a Sinopharm vakcinát kapók igazolása igen, hiszen míg az oroszt nem, a kínai oltóanyagot a WHO már jóváhagyta. Az osztrák egészségügyi minisztérium honlapjáról letölthető rendelet viszont nem tartalmaz semmiféle utalást az oltóanyag származási helyére vonatkozóan.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email