Kiemelték: a minősítések április 19-től első körben a bölcsődei, óvodai, valamint a munkahelyi konyhákon indultak újra. Az eddigi tapasztalatok alapján a konyhák normál kapacitásra való visszaállása többnyire zökkenőmentesen zajlott – közölte a Nébih jelezve, hogy több helyen lecserélődött a személyzet és sokszor az élelmezésvezető személye is megváltozott. Május 10-étől az élelmiszerbiztonsági, -higiéniai és -minőségi minősítések az általános iskolák felső tagozataiban és a középiskolákban is újraindultak a jelenléti oktatás megkezdésével párhozamosan – mutattak rá.
A Nébih felhívta a figyelmet arra, hogy a közétkeztetést érintő közbeszerzési pályázatoknál szeptembertől a szolgáltatóknak be kell nyújtania egy 3 évnél nem régebbi speciális minősítést.Szintén módosul a minősítési eredmények közzétételének rendje, megszűnik a „fejlesztés alatt, jobb minősítésre pályázik” jelzéssel való megjelenítés lehetősége. Április 1-jét követően minden eredmény – ideértve a 80 százalék alatt teljesítő konyhákét is – pontosan, százalékban meghatározva kerül fel a hivatal honlapjára.