22_03_29_erdmost_nincskep

Női röpi: négy nap alatt három vereség

22_03_29_erdmost_nincskep

Női röpi: négy nap alatt három vereség

A Közgáz SC és DSK elleni szorosnak mondható 3:0-s vereség után előbb a Tatabányai RSE otthonában kapott ki 3:1-re, majd az ajkai Röpisuli SE idegenben 3:0-ra győzte le a Delta RSE Érdet a női röplabda NB II Nyugati csoportjának alsóházi rájátszásában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Fortuna sincs a Delta RSE Érd szezonja mellett. Dömötör-Mátrai Beáta lányai korábban koronavírus-fertőzés miatt hajszállal maradtak le a felsőházi rájátszásról, majd az alsóházi küzdelmeket is késve tudták elkezdeni.

A hajrára érkezve az érdiek április 22. és 25. között 3 bajnoki mérkőzést is vívtak, ráadásul mindegyiket úgy, hogy a vezetőedző egyik feladójára sem számíthatott.

A korosztályos válogatott Darvas Hanna és Flach Dóra nélkül kiálló Delta a Közgáz SC és DSK ellen ugyan 3 szoros szettben szenvedett 3:0-s vereséget, de az érdiek nem csüggedhettek, hiszen 1 nappal később már újabb megmérettetés várt rájuk.

A Tatabányai RSE elleni mérkőzés bár nem indult jól, hiszen a Delta 10 ponttal elbukta a nyitószettet, a másodikra feljavult a vendégek játéka, akik 25:19-cel egyenlítettek.

Innentől kezdve viszont már csak megszorongatni tudták a TRSE-t, amely a 3. szettet 25:21-re hozta, majd a negyedik felvonásban öldöklő küzdelmek közepette 26:24-re bizonyult jobbnak a házigazda, amely végül 3:1-re behúzta a mérkőzést.

Ezután sem pihenhettek sokat az érdiek, hiszen április 25-én ideiglenes hazai pályájukon, a martonvásári Tóth Iván Sportcsarnokban fogadták az ajkai Röpisuli Sportegyesületet.

Ezen a találkozón sem kezdett jól a Delta, amely az első játszmát 25:13-ra bukta el mindössze 15 perc alatt és hiába javult valamennyire a hazaiak játéka, a második szettet 25:19-re, a harmadikat 25:14-re nyerte a Röpisuli, amely sima 3:0-s győzelmet aratott.

A Delta RSE Érd 5 mérkőzés után 2 győzelemmel és 3 vereséggel a 6 csapatos alsóházi rájátszás 5. helyén áll, a szezon a május 9-re kiírt Széchenyi Győr elleni mérkőzéssel zárul.

Női röplabda NB II, Nyugati csoport, alsóházi rájátszás
6. forduló

Tatabányai RSE–Delta RSE Érd 3:1 (15, -19, 21, 24)
10. forduló
Delta RSE Érd–Röpisuli Sportegyesület 0:3 (13, 19, 14)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email