22_03_29_erdmost_nincskep

Szombaton megnyithatnak a teraszok

22_03_29_erdmost_nincskep

Szombaton megnyithatnak a teraszok

A szokásos csütörtöki Kormányinfón tett bejelentések szerint szombaton megnyithatnak a teraszok,

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfó elején elmondta, hogy a következő lépés a nyitásban 3,5 milliós beoltottságnál történik, amit valószínűleg már pénteken elérünk. Amikor megtörténik, a belügyminiszter határozatot hoz, így szombaton végre kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. Fél 10-ig lehetnek nyitva, a kijárási korlátozás pedig fél 11-ig módosul.

Jövő héten a 4-4,5 milliós határt is átléphetjük az oltásban, ebből adódik, hogy aki most regisztrál, akár egy-két héten belül megkaphatja az oltását, mondta Gulyás. Eddig 4,6 millió fölött van a beoltottak plusz regisztráltak száma.

A miniszter szerint helyes volt a döntés hogy újranyitották részben az oktatást. Az óvodások 60, míg az alsó tagozatos iskolások 70%-a élt a lehetőséggel, és ez az arány növekszik, mondta.

Elsőként fogják megengedni a határok nyitásakor, hogy a magyar állampolgárok, családok láthassák egymást, utazhassanak a szomszédos országok között, mondta Gulyás. A határok nyitásával egyelőre óvatosnak kell lenni.

„A vakcinafelesleg egyelőre ismeretlen kategória”, ezt csak kívánhatjuk egyelőre, mondta Gulyás. Csak megjósolni lehet, meddig véd egy-egy vakcina, a gyártók szerint hat hónapig biztosan, mondta a miniszter. Magyarországon december 27-én kezdődött az oltás, júniusra nekik lejár a hat hónap, lehet, hogy utána újra kell oltani az első beoltottakat, ezt még vizsgálják. Ennél jobbat remélnek, mondta Gulyás, de mindenre fel kell készülni, ezért folyamatosan figyelik, meddig véd egy-egy vakcina.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email