22_03_29_erdmost_nincskep

Már 28 százalékos az átoltottság

22_03_29_erdmost_nincskep

Már 28 százalékos az átoltottság

Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője vasárnap elmondta: Magyarországon a leggyakoribb a brit mutáns, és bár a kórházban kezeltek száma csökkent, még mindig 10 ezer feletti. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja stagnál a szennyvízben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Jól halad az oltási program Magyarországon – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a közmédiának vasárnap. Galgóczi Ágnes közölte, 2,8 millióan kapták meg a koronavírus elleni vakcina első adagját, 1,2 millió embernek pedig már mindkét dózist beadták. Ez azt jelenti, hogy a lakosság 28 százaléka már legalább egy oltást megkapott, míg az európai uniós átlag csupán 13 százalék – hangsúlyozta.

Magyarországon is többféle mutációját mutatták már ki a vírusnak. A leggyakoribb a brit mutáns, amely nagyon gyorsan terjed, és súlyosabb megbetegedést okoz, sok fiatal is kórházba kerül miatta – mondta az osztályvezető.

Megjegyezte, hogy bár a kórházban kezeltek száma örvendetesen csökkent, még mindig 10 ezer feletti. Az elmúlt 24 órában 6296 új fertőzöttet regisztráltak, és 206-an haltak bele a fertőzésbe. Továbbra is a járvány harmadik hullámában van az ország – közölte Galgóczi Ágnes.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja szinte minden vizsgálati ponton stagnál a szennyvízben. Ez a mutató hét-tíz nappal vetíti előre a járványgörbe alakulását – jegyezte meg.
 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email