22_03_29_erdmost_nincskep

Szigorításokra készül a kormány?

22_03_29_erdmost_nincskep

Szigorításokra készül a kormány?

Az Index értesülései szerint a szakemberek szeretnék elejét venni a húsvéti nagy mozgásoknak és további szigorításokra készülnek. Mint írják, egyes kormányzati hírek szerint már semmilyen újabb korlátozás nem lesz, más források szerint viszont még az ünnep előtt regionális szigorítás jön.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az operatív törzs megfontolhatja, hogy a több mint tízezer kórházban ápolt koronavírusos eset miatt újabb szigorításokra tegyen javaslatot – értesült az Index.

Úgy tudják, hogy a szakemberek célja elejét venni a húsvéti nagy mozgásoknak. Az Index információi  szerint március 22-ig valószínűleg maradnak az eddigi szigorítások. Kormányzati forrásaik egymásnak ellentmondó információi szerint elképzelhető, hogy már semmilyen újabb korlátozás nem lesz, az eredeti terveknek és a nemzeti konzultáció eredménye alapján húsvét után fokozatosan enyhítenek. Más forrásoktól viszont úgy értesült a portál, hogy még az ünnep előtt életbe lép egy regionális szigorítás. 

Galgóczi Ágnes az M1-nek adott hétvégi interjújában azt mondta, hogy hamarosan olyan döntések is születhetnek, hogy megyénként, régiónként eltérő járványügyi intézkedéseket vezetnek be. Miután a kórházak terheltsége folyamatosan nő, egyes megyékben sokkal szigorúbb korlátozásokat vezethet be az Orbán-kormány.  Százezer lakosra vetítve jelenleg Komárom-Esztergom, Somogy, Pest, Győr-Moson-Sopron és Nógrád a legfertőzöttebb öt magyarországi megye, így ha a kabinet a régiónkénti szigorítások mellett dönt, elképzelhető, hogy megtiltják az átjárást,

És akár tovább szigoríthatják a maszkhasználatot, megkövetelhetik a többi maszknál erősebb védelmet nyújtó FFP2-es maszkokat, bizonyos ágazatokban elrendelhetik a kötelező home office-t is, és akár a bolti vásárlás szigorításának valamilyen formája is visszatérhet.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email