22_03_29_erdmost_nincskep

Húzz felemás zoknit egy jó ügyért!

22_03_29_erdmost_nincskep

Húzz felemás zoknit egy jó ügyért!

Március 21-e a Down-szindróma világnapja. Ezen a napon többek közt azzal fejezhetjük ki szolidaritásunkat, megértésünket irántuk, hogy felemás zoknit húzunk. A Bundáskenyér vendége Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke volt, aki idei akciójukról is beszélt a hallgatóknak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Március 21. a Down-szindróma világnapja:  az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet – olvasható a Semmelweis egyetem hallgatóinak lapjában.

Az eredeti ötlet Stylianos E. Antonarakis genetikustól származik.  Az első világnapot Svájcban tartották 2006-ban. Ezen a napon jellemzően olyan eseményeket szeveznek, amelyek felhívják a figyelmet a Down-szindrómások teljesítményére, és támogatják a függetlenségüket, önképviseletüket és döntési szabadságukat.

Magyarországon a Down Egyesület kezdeményezésére 2009-től rendeznek nagyszabású ünnepséget Budapesten. 

Az ENSZ közgyűlésének harmadik bizottsága 2011. november 10-én tartott ülésén fogadta el, hogy 2012-től március 21. a Down-szindróma világnapja legyen. 2012-től kezdődően az ENSZ felhívja minden tagállamát, a nemzetközi szervezeteket, valamint a civil társadalmat, hogy ünnepeljék meg a Down-szindróma világnapját, és aktívan járuljanak hozzá, hogy a társadalom felfigyeljen a Down-szindrómásokra.

Ez hatalmas lépés a Down-szindrómások, családtagjaik, az értük dolgozók és mindenki számára, aki azt szeretné, hogy a Down-szindrómások életminősége javuljon és emberi jogaik ne sérüljenek.

Az ÉrdFM101.3 Bundáskenyér című műsorának szerdai vendége Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke volt, akivel a hazai felemászokni-kampányról és ezzel kapcsolatos akciójukról is beszélgetett a két műsorvezető, Ba-Nyilas Hajnalka és Urbán Szabolcs:


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email