22_03_29_erdmost_nincskep

Március eleje óta 923 focipályányi terület égett le

22_03_29_erdmost_nincskep

Március eleje óta 923 focipályányi terület égett le

A tavaszi kerti munkák elkezdésével egyre több szabadtéri tűzhöz riasztják a tűzoltókat. Március 1. óta 810 esethez kellett kivonulniuk, ezek alatt 923 focipályányi terület égett le, heten sérültek meg, egy ember pedig bele is halt a kerti gazégetésbe.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint arról az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság közösségi oldalán hírt adott, a tavaszi kerti munkák elkezdésével egyre több szabadtéri tűzhöz riasztják a tűzoltókat. Bár az országban van ahol szabad, van ahol tilos kerti zöldhulladékot égetni.

Mint írják, ez attól függ, hogy az önkormányzatnak van-e kifejezetten a kerti zöldhulladék-égetésről szóló rendelete. Ahol nincs ilyen rendelet, ott tilos. Ahol van, ott is csak a rendeletben meghatározott időben és módon szabad égetni. A tüzet soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni. Mindig legyen a közelben egy szerszám, amivel kordában lehet tartani a tüzet, és néhány vödör víz vagy a kerti slag, amivel el lehet oltani a lángokat. Ha feltámad a szél, az égetést abba kell hagyni. Minden évben komoly égési sérülések és esetenként halálesetek is előfordulnak a kerti gazégetésnek induló tüzek miatt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email