22_03_29_erdmost_nincskep

Hétvégén és munkaszüneti napokon is oltanak a háziorvosok

22_03_29_erdmost_nincskep

Hétvégén és munkaszüneti napokon is oltanak a háziorvosok

Május végéig az oltásra jelentkezettek mielőbbi beoltása érdekében a hétvégi és munkaszüneti napokat jelölte ki államilag finanszírozott oltásra a háziorvosoknak Müller Cecília országos tisztifőorvos. A járványügyi hatóság 6,4 milliárd forintos fedezetből ad kiegészítő díjazást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint azt a Nemzeti Népegészségügyi Központ pénteken közölte az MTI-vel, a háziorvosok jelenleg is végzik a regisztrált idősek oltását, de a rájuk bízott feladatok a következő hetekben tovább nőnek, hiszen az a cél, hogy minél többen megkapják az oltást.

Az Operatív Törzs azt kéri a háziorvosoktól, hogy a rendelkezésre álló vakcinákkal a be nem oltott időseket oltsák be praxisukban, majd kor szerint lefelé folytassák. Az oltás történhet a rendelőben vagy az oltakozó idős otthonában is.

Részletezték, eddig 1,6 millió 60 év feletti idős ember regisztrált oltásra és nagy részük már megkapta azt a háziorvosnál vagy kórházi oltópontokon. Ugyanakkor a regisztrált idősek nagy száma miatt beoltásuk még heteket vesz igénybe, ezért hétvégén, szabad- és munkaszüneti napokon is számítanak a háziorvosok munkájára – tették hozzá.

Azt írták, ha egy háziorvos már a munkanapokon beoltotta a számára kiosztott összes vakcinát, és hétvégére nem marad, akkor nem köteles hétvégén is oltani, de ha van elég vakcinája, hétvégén és munkaszüneti napon is folytathatja az oltások beadását.

A kiegészítő díjazás egy munkaszüneti teljes napra 80 ezer forint, fél napra pedig 40 ezer forint, ha adott időben az ellátandók legalább 50 százaléka megjelenik a rendelőben. Ellenkező esetben a háziorvosok a támogatás összegének felére jogosultak. A járványügyi feladat magába foglalja az érintett előzetes kivizsgálását, beoltását, megfigyelését és az oltással kapcsolatos adminisztrációt. Az elrendelés értelmében mostantól május végéig minden hétvégére auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatikusan érvényes ez a szabály.

Minden háziorvos köteles részt venni a védőoltási programban, ez az alapellátási tevékenységben kötelező feladat – olvasható az NNK közleményében.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email