22_03_29_erdmost_nincskep

Visszavásárolná a város a Termál Hotelt

22_03_29_erdmost_nincskep

Visszavásárolná a város a Termál Hotelt

Az Egységes Magyar Izraelita Hitközség a tulajdonosa az egykor szép életet élt érdi Termál Hotelnek, amely - miután nem tudta hasznosítani a fürdőt - nyitott arra, hogy eladja azt. Érd a Modern Városok Program részeként pályázik a szállóra, de hogy mindez mikor valósulhat meg, az a jövő zenéje.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László polgármester a székelykapu apropóján nyilatkozott az Érd Médiacentrumnak a Termál Hotel kérdéséről. Elmondta, hogy tárgyalt az Egységes Magyar Izraelita Hitközség vezetőjével Köves Slomóval, aki arról tájékoztatta, hogy több tervük is volt a hasznosításra, de egyik irányban sem találtak befektetőt, ezért nyitott volna arra is, hogy eladják a szállót. 

A városvezető azt mondta, keresik a lehetőséget, hogy visszakerüljön Érdhez a hotel, de hogy mikor, azt nem tudja egyelőre megmondani. 

Mint még 2020. júniusában beszámoltunk róla, az önkormányzat visszakapta a székelykaput a Termál Hotel tulajdonosától. Akkor Csőzik László polgármester azt kérte a lakosságtól, javasoljanak ötleteket, hol találjon új otthonra a felújításra váró székelykapu, erre nagyon jó ötletek érkeztek, valamennyien az ófalusi városrészt javasolták. 

A napokban Halász Attila, érdi fafaragó művész veszi gondozásba a székelykaput, aminek a restaurálása körülbelül fél év lesz, helyére végleges kaput épít a város, a költségek közel másfél millió forintra rúgnak majd. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email