22_03_29_erdmost_nincskep

Kissé melegszik az idő, de hózápor is lehet jövő héten

22_03_29_erdmost_nincskep

Kissé melegszik az idő, de hózápor is lehet jövő héten

Bár még szerdán néhol kisebb hózápor is előfordulhat, jövő héten fokozatosan melegszik az idő, olyannyira, hogy hétvégén már 15 fok is lehet derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint írják, hétfőn az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Délután az északi megyékben lehet zápor, hózápor, de a szél többfelé élénk, néhol erős lesz. A leghidegebb órákban mínusz 7 és mínusz 2, napközben 7-12 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden délelőtt többnyire gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, a felhőzet délutánra megvastagodhat, de számottevő csapadék nem várható. A minimumok mínusz 8 és 0 fok között, a maximumok plusz 5 és 10 fok között alakulhatnak.

Szerdán napos idő várható, de néhány helyen hózápor is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél megélénkül. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és plusz 1, a legmagasabb 5 és 10 fok között várható.

Csütörtökön már reggel kisüthet a nap, az északi megyékben viszont kisebb csapadék kialakulására kell számítani. A szél sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik, de a leghidegebb órákban is mínusz 4 és plusz 3 fok között alakulnak a minimumok, nappal a délnyugati tájakon már 16 fokra is számíthatunk.

Pénteken frontfelhőzet vonul át az ország felett, melyet eső, zápor kísérhet. Északnyugat felől felszakadozik a felhőzet. A hajnali 1-8 fokról délutánra 7-15 fokra emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton az északi megyékben többórás napsütésre számíthatunk, délebbre viszont felhősebb időre van kilátás, nagy területen lesz erős a szél is. Hajnalban mínusz 1 és plusz 5, délután plusz 8 és 15 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Vasárnap erősen felhős időre van kilátás, szórványosan számíthatunk esőre, záporra, a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet plusz 8 és 15 fok között várható – olvasható az OMSZ előrejelzésében.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email