22_03_29_erdmost_nincskep

Idén megkezdődik a Hamzsabég tér átépítése

22_03_29_erdmost_nincskep

Idén megkezdődik a Hamzsabég tér átépítése

A kivitelezés szakaszába lép idén a Hamzsabég tér átépítése. Csőzik László polgármester a közösségi oldalán közzétett tizenöt ábrát a kiviteli terv kidolgozásához tett észrevételekről. A térrel kapcsolatos térépítészeti elképzeléseket közösségi tervezés keretében alakították ki még 2019-ben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Az óvárosi Hamzsabég tér átépítése idén a kivitelezés szakaszába lép. Közzéteszek most 15 ábrát, melyeken a kiviteli tervek részleteinek kidolgozását segítő észrevételeket gyűjtöttek össze kollégáim. Ezzel egyrészt bepillantást nyújtok a belső folyamatokba – szerintem izgalmas kérdéseket vetünk fel benne (ezekből, remélem, jól látszik a közösségi szemléletű, újító irány), másfelől ismételten bevonom Önöket, bevonlak Titeket is a döntéshozatalba. A Fundoklia térnél már a kezdet kezdetén, a terveztetés előtt együtt indultunk el az érdeklődő polgárokkal, itt pedig folytatjuk – ciklusokon átívelően – az elődeink által megkezdett munkát. A terveket Ádány Mihály mérnök úr, aki maga is érdi lakos, készítette” – írja Csőzik László, hozzátéve: első ütemben buszforduló, buszmegálló, út és járda épül – a tér közepének kialakítása a második ütemben jön.

Mint azt korábban megírtuk, a Modern Városok Program keretében megújuló Hamzsabég térrel kapcsolatos térépítészeti elképzeléseket a lakossági közösségi tervezés során alakították ki még 2019-ben. Az első, május 21-ei találkozón körülbelül harmincan vettek részt, akkor általánosságban fogalmazták meg a tervezési terület előnyeit, hátrányait, a lehetőségeket és a veszélyeket. A második, június 11-ei rendezvényen szintén nagy volt az érdeklődés: ekkor már arról beszélgettek a Völgyzugoly Műhely Kft. tervező szakemberei, az önkormányzat főépítészi csoportjának munkatársai, a terület önkormányzati képviselője és az érdeklődő lakosok, hogy milyen konkrét funkciókat látnának szívesen ezen a területen. Ezek az alábbiak voltak: történeti korokat megidéző tematikus játszótér, kültéri edzőpark, és minél nagyobb zöldfelülettel kialakított, fásított, közösségi tartózkodásra alkalmas pihenőpark. 

A kiviteli terv kidolgozásához tett észrevételeket lapozható galériánkban tekintheti meg:

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email