22_03_29_erdmost_nincskep

Hamarosan érkezhet hazánkba brit-svéd vakcina is

22_03_29_erdmost_nincskep

Hamarosan érkezhet hazánkba brit-svéd vakcina is

1370 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 89 beteg. Lezárult az egészségügyi dolgozók kapmányoltása, most a bentlakásos szociális intézményekben élőket oltják, jövő héten pedig a védőoltásra regisztrált legidősebbek következnek. Őket a háziorvos keresi majd.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

1370 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 366 279 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 89 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytaké12 463 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 259 555, míg az aktív fertőzöttek száma 94 261 főre csökkent. 3582 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 264-en vannak lélegeztetőgépen – tájékoztatott a koronavirus.gov.hu.

Eddig 198 283 embert oltottak be, közülük 49 606-en már a másodikat is megkapták. Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárult, csütörtöktől már az idősotthonokra, bentlakásos szociális intézményekre összpontosulnak az oltások, majd a védőoltásra regisztrált legidősebbek következnek jövő héten, őket a háziorvos fogja keresni. 

Pénteken újabb vakcina beszerzésére szerződött Magyarország, miután a brüsszeli vakcinabeszerzés túl lassú. 2,5 millió ember oltásához elég kínai Sinopharm oltóanyag érkezik a következő 4 hónapban. Oroszországból 1 millió ember oltására elég vakcinát várnak 3 hónap alatt. 

Nyugati vakcinából Magyarország 19,7 millió adag nyugati vakcinát kötött le, több tízmilliárd forint értékben különböző gyártóknál (Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac), ezekből jelenleg csak az Pfizer és a Moderna vakcinák kapták meg az európai gyógyszerhatóság engedélyét és kezdtek el szállítani Magyarországra is.

Pénteken az EU-ban harmadikként az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyaga is megkapta az uniós forgalomba hozatali engedélyt. Ezt a vakcinát a magyar hatóság már korábban engedélyezte, így hamarosan ebből a vakcinából is érkezhet hazánkba.

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email