22_03_29_erdmost_nincskep

450-en kaptak oltást két nap alatt

22_03_29_erdmost_nincskep

450-en kaptak oltást két nap alatt

Hat érdi szociális intézmény lakóit és munkatársait oltották be koronavírus ellen pénteken és szombaton a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény munkatársai. A Pfizer/BioNTech vakcináját használták, így három hét múlva megismétlik a védőoltást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint dr. Szakács Ferenc orvosigazgató elmondta, a lakókat és a dolgozókat is beoltották a Kende és az Árpád utcai Napfény otthonokban, a Topoly utcai idősotthonban, a Szent József Idősek Otthonában, valamint két kisebb bentlakásos szociális intézményben, az Áfonya és Emília utcákban. Talán nyolc-tíz olyan lakó lehetett az összes intézményben együttvéve, akinek az egészségi állapota az oltást nem tette most lehetővé (vagy ő maga, illetve családtagja nem járult hozzá, hogy beadják számára). A Napfény otthonban egy százegy éves idős hölgyet is beoltottak – tudtuk meg az orvosigazgatótól.

A Romics munkatársai a Pfizer/BioNTech által gyártott Comirnatyval oltottak, vagyis három hét múlva újra eljönnek a második adag vakcinát beadni.

– Velem együtt négy orvos és hat asszisztens vett részt a vakcina beadásában, és igénybe vettük az otthonokban dolgozó ápolókat is. Az intézmények háziorvosai is segítették a munkánkat – tette hozzá Szakács Ferenc, akitől megtudtuk azt is: a Kormányhivatal felkérésére vállalták el a hat intézményben tartózkodók beoltását pénteken és szombaton.

– Az ebben részt vevő kollégáim is ma, szombaton kapták meg a második védőoltásukat. Előfordulhat, hogy gyengébbek, fáradékonyabbak lesznek, ezért vasárnapra már nem terveztünk kiszállást – zárta szavait Szakács Ferenc.

– Nagy izgalommal vártuk az oltást. Nekünk ez megnyugvás – mondta tudósítónknak Répás Károlyné Erzsike, aki három éve él az otthonban.

– Én annyira nem izgultam, hogy elkapom a koronavírust, mert nem él már senkim Magyarországon, egyedül vagyok, de szorítottam mindannyiunkért, hiszen úgy élünk itt, mintha testvérek lennénk. Támogatjuk egymást, lelkileg is. Köszönjük a segítséget azoknak, akik eljöttek, hogy minket így segítsenek. Adjon a Jóisten mindenkinek erőt, egészséget hozzá, hogy túlvészeljük – mondta Erzsike néni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email