22_03_29_erdmost_nincskep

Szennyezett élelmiszert hív vissza az IKEA

22_03_29_erdmost_nincskep

Szennyezett élelmiszert hív vissza az IKEA

Újabb széria etilén-oxiddal szennyezett Knäckebröd Flerkorn nevű 250 grammos, többgabonás kétszersültet hív vissza a forgalomból a gyártója, a finn Lantmännen Cerealia, a magyarországi forgalmazója az IKEA - közölte a lakberendezési lánc az MTI-vel pénteken.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A termékvisszahívás így már a 20118942 cikkszámú, 2021.02.13. vagy 2021.03.30. minőségmegőrzési idejű termékekre is vonatkozik.

Arra kérik a vásárlókat, hogy az azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza bármelyik IKEA áruházba, a Svéd Finomságok Boltjába. A visszavételhez nem szükséges a vásárlást igazoló blokk vagy nyugta bemutatása.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatása szerint az etilén-oxid szintetikusan előállított gáz, egyes országokban fűszerek és egyéb termények esetén rovarölő szerként, valamint azok fertőtlenítésére  használják. Az Európai Unióban az etilén-oxid hatóanyag felhasználása tilos, mert hosszú távú rendszeres fogyasztása megnövelheti egyes daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. Az EU-ban a termények etilén-oxid tartalmára szigorú határérték van érvényben, amely a legkisebb, már mérhető mennyiségnek felel meg.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email