22_03_29_erdmost_nincskep

Hamarosan elkészülhetnek az SNI-kártyák

22_03_29_erdmost_nincskep

Hamarosan elkészülhetnek az SNI-kártyák

A Szikra Tehetséggondozó Egyesület kezdeményezte, hogy kapjanak SNI-kártyát az érintett érdi családok. A kérés megértő fülekre talált: az önkormányzat egyeztetést folytatott a Szociális Gondozó Központtal, a Pedagógiai Szakszolgálattal és a civilekkel, és hamarosan el is készühetnek a kártyák.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az SNI-kártyák elsődleges célja, hogy ezek felmutatásával soron kívüli ügyintézésben részesülhessenek a kártyatulajdonosok, azaz a sajátos nevelési igényű, autista vagy más fogyatékossággal élő gyermekek és felnőttkorúak családjai. 

Andrasek Mónika önkormányzati képviselő összehívására, a héten újabb megbeszélést folytattak a kártyáról, aminek végén Tetlák Örs alpolgármester elmondta, hogy gyakorlatilag a finisben van a tervezés, egyeztetés folyamata. Azzal kapcsolatban, hogy mely érdi családok lesznek jogosultak a kártyákra, a Pedagógiai Szakszolgálatra fog hagyatkozni a kártyák kibocsátását magára vállaló Szociális Gondozó Központ.

A civilekre (a Szikrára, az Életfára és a Tetőtől talpigra) is számítanak abban, hogy segítsenek terjeszteni a kártya hírét, hogy valóban eljuthasson az minden olyan családhoz, akinek nagy segítség lenne, ha birtokolhatnának egy ilyet.

A kártyák felmutatásával első körben az önkormányzati fenntartású intézményekben lehet kérni majd soron kívüli ügyintézését, a későbbiekben szeretnék ugyanezt bevezetni a nem önkormányzati intézményekben is, illetve megvizsgálják azt is, hogy van-e lehetőség ezt kiterjeszteni a boltokra is például.

„Ezeknek a családoknak az élet számos más területén is rengeteg dologgal kell megküzdeniük, ha ezzel segíthetjük valamennyire a hétköznapi életüket, az ügyintézésüket, akkor azt remélem, hogy az számukra egy óriási segítség lesz” .- tette hozzá Tetlák Örs alpolgármester.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email