Cigicsikkmentes októbert!

Cigicsikkmentes október címmel országos figyelemfelkeltő és kihívással egybekötött hónapot hirdet a környezetünk megóvásával foglalkozó JÖN Alapítvány. #nemdobomel jeligéje indult el az októberi challenge, ami azért szerintünk jó érzéssel kiterjeszthető az év többi napjára is.

Cigicsikkek hevernek a buszmegállókban, a vasúti peronokon, a természetben, aminek környezetkárosító hatásairól sokan mit sem sejtenek: többek közt egy eldobott cigicsikk akár 4000-féle toxikus kémiai anyagot tartalmazhat. A kihívással egybekötött egy hónapos esemény célja felhívni a figyelmet a cigicsikkek és egyéb dohányzásból visszamaradt hulladékok környezetszennyező hatására, hiteles tájékoztatást nyújtani a dohányzó lakosságnak, valamint felhívni a figyelmüket ezen hulladék környezettudatos elhelyezésének módjaira.

A kihívással egybekötött egy hónapos esemény célja felhívni a figyelmet a cigicsikkek és egyéb, dohányzásból visszamaradt hulladékok környezetszennyező hatására, hiteles tájékoztatást nyújtani a dohányzó lakosságnak, valamint felhívni a figyelmüket a csikkek környezettudatos elhelyezésének módjaira.

 

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink