22_03_29_erdmost_nincskep

Petíció egy járdáért

22_03_29_erdmost_nincskep

Petíció egy járdáért

Lakossági petíciót indított egy lakos Érdligeten, hogy a Tárnoki út egy szakaszán használható járdafelületet építsenek ki. Egy körülbelül 70 méter hosszú szakaszról van szó, amelyen nagyon nehéz közlekedni, az úttesten viszont annál veszélyesebb.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„A helyi képviselővel (Szűcs Gábor alpolgármesterrel – a szerk.) történt egyeztetés után elindítottam egy petíciót Érdligeten, a Tárnoki út Facélia utca és Szép Ilonka utca közötti területe  miatt, hogy egy használható járdafelület kerüljön kialakításra. Aki ismeri ezt a részt, tudja, hogy a forgalmas út, a beláthatatlan kanyar és a jelenlegi gyalogos forgalom számára használhatatlan magasított padka miatt nagyon balesetveszélyes. Ez az útszakasz vezet a területileg illetékes óvoda, iskola és a gyalogosan megközelíthető üzletek felé” – áll a petícióban, amit itt lehet aláírni. 

Mint Susz Gabriella, a petíció elindítója tudósítónknak elmondta: Szűcs Gábor alpolgármestertől úgy értesült, hogy a kérdéses szakasz nem közterület – így a jogviszonyt is rendezni kell. A petícióval meg lehet mutatni, hogy lakossági igény van itt megfelelő járda kialakítására.

– A padka magas, a járdarészen nem aszfalt van, hanem döngölt föld, és ferde az egész. Csúszós és kényelmetlen. Biciklivel, babakocsival nem lehet itt közlekedni. Próbálják az emberek járdának használni, de valójában nem alkalmas erre ez a felület. Sajnos, ez egy nagyon forgalmas szakasz, a gyalogosok többsége pedig az úttestre kényszerül. A környező utcában meredek földes utak vannak, így ezt a szakaszt nem lehet elkerülni sem – tette hozzá Susz Gabriella, aki szeretné elérni, ha a 2021-es költségvetésbe beterveznék ezt a járdaszakaszt, így novemberig, a költségvetés tervezéséig szeretné benyújtani az aláírt petíciót. Ötven aláírásra legalább számít, de szeretné, ha minél több gyűlne össze.

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email