22_03_29_erdmost_nincskep

​​​​​​​Női röpi: kijött a két osztálynyi különbség

22_03_29_erdmost_nincskep

​​​​​​​Női röpi: kijött a két osztálynyi különbség

Az Érd Arénában látta vendégül a Magyar Kupa selejtezőjében az NB II-es Delta RSE Érd az Extraligás DVTK női röplabdacsapatát, amely esélyeshez méltóan két sima és egy szorosabb szettel 3:0-s győzelemmel jutott tovább a nyolcaddöntőbe.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A két osztállyal feljebb, az Extraligában játszó Diósgyőri VTK-t fogadta a Magyar Kupa selejtezőjében az NB II-es Delta RSE Érd az ÉRD Arénában. Dömötör-Mátrai Beátáék nem voltak könnyű helyzetben a mérkőzést megelőzően, hiszen a Vörösmarty Mihály Gimnáziumba és a többi érdi tornaterembe sem mehettek edzeni, így jobb híján kültéren készültek a miskolciak elleni örömjátékra.

Merthogy ez mindenképp csak a játék szeretetéről szólt, miután már a meccs elején egyértelműsítették a vendégek, ki az úr a háznál, s Toma Sándor lányai pillanatok alatt 8:0-ra léptek meg. Ezt követően ugyan megszerezte első pontjait a házigazda, de a borsodiak így is simán, 25:7-re nyerték a nyitószettet. Viszont jó hír az érdieknek, hogy visszatért súlyos sérüléséből az együttes csapatkapitánya, Végh Angéla.

A második játszmát nem kezdte jól a Diósgyőr, ennek köszönhetően három hibájuk és két szép érdi megoldás után 5:0-ra lépett meg a hazai csapat. Más kérdés, hogy Kovács Edináék gyorsan egyenlítettek, majd 11:8-ra fordítottak is. Darvas Hannáék viszont igyekeztek küzdeni, vissza is jöttek 14:13-ra, de ezt a játszmát is viszonylag simán, 25:18-ra nyerték a vendégek.

A harmadik szett sem hozott változást, a Diósgyőr rögtön 6:0-ra lépett el, előnyét pedig folyamatosan növelte, s a záró felvonást is könnyedén, 25:8-ra húzta be, végül 3:0-s győzelemmel jutott a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe.

A Delta RSE Érd az NB II Nyugat-A csoportját szeptember 27-én kezdi, amikor 16 órától a Közgáz SC-t látja vendégül ugyancsak az ÉRD Arénában, ahol első négy hazai meccsét játssza a klub.

Női röplabda Magyar Kupa, selejtező
Delta RSE Érd (NB II)-DVTK (Extraliga) 0:3 (7, 18, 8)
Érd Aréna, 100 néző. V.: Mezőffy, Nagy L.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email