22_03_29_erdmost_nincskep

Tollas: egy bronzot hozott az ob

22_03_29_erdmost_nincskep

Tollas: egy bronzot hozott az ob

Az Érdi VSE hat tollaslabdázója volt érdekelt a budapesti Hodos Tamás Tollaslabdacsarnokban rendezett U11-es, U15-ös és U19-es országos bajnokságon, ahol az U11-es Dancs Olivér révén egy bronzérmet szerzett a szakosztály.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A legkisebbeknél Dudás Vanessza és Dancs Olivér, az eggyel nagyobbaknál Schvirján Zsófia és Zsarnai Marcell, a legidősebbeknél pedig Györgylőrincz Krisztina és Kis-Kasza Miklós vett részt a korosztályos ob-n. A kisebbek csupán az elmúlt néhány hétben kezdték meg a felkészülést, ám erőtől duzzadva Dudás Vanessza és Dancs Olivér is remekelt mezőnyében, miután előbbi ötödik, utóbbi harmadik helyen zárta korosztályát.

A nagyobbak is remekül kezdték az ob-t, hiszen az U15-ösöknél Schvirján Zsófia és Zsarnai Marcell, az U19-eseknél Kis-Kasza Miklós is megnyerte csoportját a nyitónapon, míg Győrgylőrincz Krisztina egyből a főtáblán kezdett. A második nap viszont már nem sikerült úgy az érdieknek, miután Györgylőrincz a 32, Kis-Kasza a 16, Schvirján és Zsarnai a 8 között búcsúzott. Ezek mellett Kis-Kasza Miklós az OSC-s Kollár Tamással a negyeddöntőig jutott.

„Három hónapja jöttem a csapathoz, mint edző és leigazolt játékos. A kezdetekkor Kis-Kasza Miklóssal találkoztam és dolgoztunk együtt. A munka során felmértem a játéktudását, kiemelkedő képessége a pályán való mozgásban már az elején megmutatkozott. Közösen tűztük ki feladatként a technikai tudásának fejlesztését, a berögzült helytelen mozdulatok kijavítását és az erőnlét fokozását – emlékezett vissza az elmúlt hónapokban elvégzett munkára Kőrösi Ágnes, játékos-edző. „Másfél hónap elteltével csatlakozott hozzánk Schvírján Zsófia, Zsarnai Marcell és pár hete Györgylőrincz Krisztina. Célom az volt, hogy egy összetartó csapattá formálódjunk. Az edzéseken nagyon fontos az egymásra figyelés. A feladatokat forgószínpad szerűen végezzük, ezért a munkában tartani kell a tempót, lazítani nem lehet, mert akkor a másiknak nem jól megy a labda, nem tud megfelelően mozogni. Másrészt az iramot fokozni kell, mert versenyhelyzetben a játék pörög és ezt bírni kell. Az összekovácsolódáshoz hétvégenként erőnléti edzés csapatprogramokat szerveztem, közös lépcsőzés, futás, bringázás. Úgy érzem, és a versenyen is tapasztalható volt a mindenki egyért és egy mindenkiért szellem. Egymást biztatták a pálya szélén, közös volt az öröm és a bánat is” – hangsúlyozta Kőrösi Ágnes.

„Az országos bajnokság volt az első komoly megmérettetésük, amióta együtt dolgozunk. Az edzések után a közös nyújtásnál mindig beszélgetünk, ki hogyan érezte magát és hogyan ítélte meg a saját és a másik munkáját. Én is elmondtam a véleményemet, kinél milyen fejlődést látok, de volt olyan is, amikor nem dicséretet kaptak tőlem, mert nem voltam megelégedve a teljesítménnyel. A játékos fejlődése függ az edzések minőségétől és gyakoriságától, de ezzel nem egyenes arányban alakul, növekszik. A tollaslabda nagyon összetett játék. Fizikálisan megerőltető, hiszen a pályán gyorsan kell mozogni, a labda 260 km/h repül, és a két szett hossza átlagban 30-40 perces, persze, ha három szettes akkor nyilván hosszabb is lehet. Én 1 óra 10 percet voltam pályán Lianne Tan ellen, amit meg is nyertem. Nagyon kell figyelni, be kell látni a pályát és előre kell néhány ütést tervezni, ha én ezt ütöm, akkor az ellenfél így tudja visszaadni a labdát, amiből én pontot tudok szerezni. Természetesen fontos a technikai tudás is, az ütés fajták ismerete, az, hogy melyik ütésre milyen válasz jön. Fontos a pontosság, az ütés erőssége és a leérkezés helyének kiszámítása és még sorolhatnám. A versenyzőket arra kértem, hogy azokat az ütéselemeket, amiket gyakoroltunk használják. Figyeljenek a pályán, lássam a küzdést és a játék örömét az arcukon és ha hozni tudják a meccset, az nagyon király lesz mindannyiunknak. Mindezeket megtapasztalhattam az ob-n, gyorsaságban lekörözték az ellenfeleiket, labdatartásuk is sokat javult, összességében szépen teljesítettek” – értékelte az országos bajnokságot Kőrösi Ágnes, aki a közelgő, szeptember 5-én és 6-án rendezendő pécsi U13-as és U17-es országos bajnokságra hangolja versenyzőit.

„Rövid az idő, és van feladat bőven. A napi két technikai edzés és heti 2-3 alkalommal beiktatott erőnléti edzés mellett nagyon fontos a mentális felkészülés is. Ez utóbbira fordítok nagyobb figyelmet. Fontos megérteni azt a tényt, és ezt próbálom nekik közvetíteni, hogy minden fejben dől el. Tudatosuljon bennük, hogy technikailag es erőnlétben felkészültek, higgyenek a képességeikben. Az önbizalom építése lesz most hangsúlyos, bízzanak magukban, abban, hogy képesek győzni. Bízzanak bennem, hogy láhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg bennük a fejlődést és fogadják el tőlem, amikor azt mondom, hogy meg tudják csinálni” – fűzte hozzá.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email