22_03_29_erdmost_nincskep

Utazzunk maszkban!

22_03_29_erdmost_nincskep

Utazzunk maszkban!

Bár a Volánbusz járatain és a MÁV vonatain is kötelező lenne elvileg a maszkviselés, előbbin az utasok többsége nem visel maszkot. A Budapesti Közlekedési Központ pénteken bejelentette: leszállíttatják azokat az utasokat, akik maszk nélkül akarnak felszállni a járataikra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mivel a koronavírus jelentette veszély nem múlt el, az utasoknak továbbra is kötelező maszkkal, esetleg kendővel, sállal eltakarniuk az arcukat a fővárosi közösségi közlekedési járatokon és a megállókban is – írja a BKK. Tájékoztatásuk szerint a maszk használatát elsősorban az ellenőrök, valamint a metróbejáratoknál lévő utaskoordinátorok ellenőrzik, és ha kell, felhívják az utasok figyelmet a szabály betartására. Aki ezt figyelmen kívül hagyja, ezzel utastársai egészségét veszélyezteti, az az utazási feltételek szerint ki is zárható a szolgáltatásból – hangsúlyozták.

Fontos tudni, hogy az ellenőröknek is kötelező a maszkviselet; ha valaki közülük bizonyíthatóan nem tartja be az egészségvédelmi előírásokat, azzal szemben a BKK „munkajogi következményeket léptet életbe”. Ugyanakkor a járművezetőknek nem kell – de természetesen szabad – maszkot viselniük, mert legtöbbjük zárt fülkében ül, ami megfelelő fizikai védelmet nyújt a vírussal szemben – magyarázták.

A Volánbusz járatain szintén sokan utaznak maszk viselése nélkül, de a társaság egyelőre nem jelentett be a BKK-hoz hasonló szigorítást ennek megakadályozásáért.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email