22_03_29_erdmost_nincskep

Csőzik: Nincs rendkívüli állapot Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Csőzik: Nincs rendkívüli állapot Érden

A benzinkúton lezajlott, halálos kimenetelű csetepaté elszigetelt eset volt, ami nem fordulhat elő többé – hangsúlyozta közösségi oldalán Csőzik László polgármester, aki pénteken megbeszélést folytatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjével, és áttekintették Érd közbiztonsági helyzetét.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érd a múlt héten egy tragikus esemény miatt került országos reflektorfénybe: július 30-án este nyolc óra körül összeszólalkoztak két társaság tagjai az Iparos úton. A vita tettlegességig fajult, egy ötvenéves férfi meghalt, több sérültet kórházba szállítottak. (Bővebben itt, itt, itt, itt és itt írtunk az esetről.) 

Szeretnék megnyugtatni mindenkit: Érden nincs rendkívüli állapot. A családok közötti konfliktusok megoldásának soha nem volt és nem is lesz ez az elfogadott, normális módja. Közös feladatunk, hogy a civilizált viselkedést tegyük alapnormává Érden. A rendőrség feladata pedig, hogy vasszigorral állja útját a bűnözésnek.

írja közösségi oldalán Csőzik László polgármester, hozzátéve:a mai napon megbeszélést folytatott Nagy László rendőr dandártábornokkal, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjével, hogy áttekintsék Érd közbiztonsági helyzetét.

Biztosított arról, hogy a rendőrség felgöngyölítette és kézben tartja az incidenst, a szükséges intézkedéseket megtette. Mivel a célunk az, hogy ebből ne legyen precedens, megerősített rendőri jelenlétet rendelt el Érden. Pest megye rendőrei és a Készenléti Rendőrség együttes erővel biztosítják a közrendet az utcákon. Állandó a járőrözés, és a térfigyelő kamerákat is fokozottan figyelik

– hangsúlyozza Csőzik László, hozzátéve: ennél is többre van azonban szükség; nem adhatnak át egy centiméter közterületet sem a bandaháborúknak, fegyveres konfliktusoknak, verekedéseknek.

„Kezdeményeztem, hogy Érd-Parkvárosban jöjjön létre egy olyan rendőri egység, amelyik folyamatos jelenléttel biztosítja a rendet. Tudni kell, hogy az önállóan működő megyei és fővárosi rendőr-főkapitányságok alá az országban összesen 154 rendőrkapitányság tartozik, közülük az érdinek külön rendőrőrse van Százhalombattán, Tárnokon és Diósdon is. Mivel Parkváros mindegyik egységtől viszonylag távol esik, fontosnak tarhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, hogy erősítsük ott is rendőri jelenlétet” – jegyzi meg Csőzik László, hozzátéve: a főkapitány nyitott volt a kezdeményezésre, a közeljövőben szakmailag megvizsgálják egy körzeti megbízotti csoport/iroda esetleges létrehozását, amihez az önkormányzat minden lehető segítséget azonnal megad.  

Csőzik László azzal zárja sorait, hogy a helyi rendőr-kapitánysággal, illetve vezetőjével, Nogula Tamás rendőr alezredessel is folyamatosan tartják a kapcsolatot, és napi szinten egyeztetek. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email