22_03_29_erdmost_nincskep

Újra járható a Főnök utcai átjáró

22_03_29_erdmost_nincskep

Újra járható a Főnök utcai átjáró

Péntek óta újra közlekedhetnek az autósok a Főnök utca felé, hiszen két év után újra megnyitott az autós forgalom előtt is a vasúti átjáró. Az átkelőt a Kelenföld – Százhalombatta vonalszakasz korszerűsítési munkálatai miatt 2018. decemberében zárták le.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az eredeti terv szerint 2019. július végén adták volna vissza, azóta többször ígérte a beruházó, NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., hogy megnyitja, erre azonban csak a projekt befejezési határidejének legutolsó napján került sor. 

A NIF Zrt. közleményében úgy tájékoztatott, hogy az átjáróbban megtörtént a biztosítóberendezés korszerűsítése és 2020 júliusában befejeződtek a végső aszfaltozási munkálatok a közúton. Kiépült a csatlakozó gyalogos járda, kihelyezték a gyalogosok biztonságos átkelését segítő labirint korlátot.

A biztonságos közlekedés megindulását nem akadályozó, befejező tereprendezési munkálatok augusztus első hetében elkészülnek.

Az átadáshoz szükséges hatósági eljárás lefolytatását követően július 31-én indulhatott meg a közlekedés a keresztezésben.

Az útátjáró kialakítása megváltozott, ezért – a közlekedők biztonsága érdekében – nagyfokú körültekintésre van szükség – írják.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email