22_03_29_erdmost_nincskep

A Kutyavárnál rúgtam először labdába

22_03_29_erdmost_nincskep

A Kutyavárnál rúgtam először labdába

Érd alpolgármestere, a 6. számú választókerület képviselője. 2014-ben az MSZP színeiben, listáról szerzett mandátumot, és lett az akkori ellenzéki frakció vezetője, tavaly októberben pedig egyéniben nyerte meg a körzetét. Szűcs Gáborral, a Szövetség Érdért frakció tagjával beszélgettünk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Itt nőttem fel, ebben a választókerületben, ide jártam általános iskolába. Nagyon sokat játszottam az érdligeti parkban, rengeteget medencéztünk a kempingben. A Kutyavárnál rúgtam életemben először labdába. Ezek mind-mind kedves emlékek, szóval nagyon erősen kötődöm ehhez a területhez.” 

Politikai érdeklődését is itt alapozta meg. Tizennégy évesen jelentkezett az MSZP ifjúsági szervezetébe, és az első nagy, világmegváltó beszélgetés is ebben a parkban zajlott. Talán akkor döntötte el, hogy komolyabban szeretne politikával foglalkozni. 
„Ahogy teltek-múltak az évek, a párt országos ifjúsági szervezetében az elnökhelyettesi tisztségig jutottam, majd az önkormányzatiság felé vettem az irányt, és helyben kezdtem el politizálni. Emellett magánemberként sok mindennel foglalkoztam, voltam vállalkozó, dolgoztam különböző kereskedelmi cégeknél és az építőiparban is. Tíz éve lettem önkormányzati képviselőjelölt itt a 6-osban. 2014-ben már listáról sikerült bejutnom a közgyűlésbe. A legutóbbi választáson pedig egyéniben is megnyertem a körzet képviseletét, ami nagy büszkeség és öröm, mert így végre ténylegesen az Érdligeten lakókért küzdhetek.”  

A politikát olyan eszköznek tartja, amely arra szolgál, hogy jobbá tegyük a közösség életét. A választókerülete hosszú évek óta elhanyagolt, úgymond mostohagyermeke a városnak. Ezen mindenképpen változtatni kell.  

„Az elődeim, Kopor Tihamér vagy Varga László tanár úr is sokat tettek a körzetükért, Érdliget mégis hátrányos helyzetbe került az elmúlt években a városvezetés miatt. A legfőbb motivációm az volt, amikor elindultam a képviselőválasztáson, hogy változtassak ezen a tendencián.”

Érdliget jövőjét úgy képzeli el, hogy miközben a városrész megőrizné csendes, kertvárosi jellegét, ezzel párhuzamosan sokkal látványosabb településrésszé válna. Bővülnének a szolgáltatások, a kikapcsolódási lehetőségek, ezzel együtt pedig szépülne a környezet. 

Az elmúlt években ellenzékiként nehéz dolga volt. Miközben tisztában volt a problémákkal, a megoldáshoz nem volt eszköz a kezében. Most alpolgármesterként, képviselőként már a megoldásokra tud összpontosítani, ugyanakkor sokkal jobban átlátja a folyamatokat, a felmerülő hátráltató tényezőket. 

„A korábbi években több olyan projekt volt, amelyekre  büszke vagyok. Említhetem a Tállya utcai óvoda felújítását, illetve a vasúti felújítást, amely során sokat küzdöttem azért, hogy az itt lakók érdekei is érvényesüljenek. Ezeket az ügyeket közösen is tudtuk szorgalmazni az elődömmel. Bár nem értettünk egyet mindenben, mégis eredményes volt az együttműködés.”

A választások óta teljesen más a helyzet. Most már a legapróbb problémáktól a hosszú távú célokig mindenre figyelni kell, és mindenre meg kell találni a megoldást, figyelembe véve a gazdasági racionalitást. „Érdligeten is az a cél, hogy aszfaltozzuk az utcákat, hogy mindenhol legyen járda és vízelvezetés, bővüljenek a köznevelési szolgáltatások. A Topoly utcai idősek otthonának felújítása már folyamatban van, várhatóan idén ősszel pedig befejeződik a szabadidőpark kialakítása.”

A Fürdő utcai bevásárlóközpont építése hosszú évek óta foglalkoztatja a helyieket. Alpolgármesterként az első tárgyalásainak egyike pont erről szólt. Az áruházlánc két üzletet nyitna Érden, egyet Parkvárosban, egyet pedig Érdligeten. A tárgyalások folyamatosan zajlanak, a Bem téri kivitelezés már engedélyezési fázisban van, Érdligeten azonban még a posta elhelyezésével kapcsolatban vannak vitás kérdések. Az alpolgármester úgy gondolja, ezek hamar rendeződni fognak és az építkezéshez ezután már csak az illetékes kormányhivatal engedélyére lesz szükség.

„Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megépülhessen a bevásárlóközpont. A környéken élőknek nagy gondot jelent, hogy nincs a közelben bevásárlási lehetőség, ahová autó nélkül, akár gyalog, akár kerékpárral el tudnának jutni.”  
 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálat pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email